Mevrouw de Rudder: Een cursus beter Duits leren schrijven via videoconferencing

Duits schrijven

Op de fiets- en wandelbeurs ontmoette ik Mevrouw de Rudder. Ik vroeg of zij Duits wilde leren. Wat bleek? Zij en haar man bestieren een hotel in het Sauerland. Mevrouw de Rudder wilde correct zakelijk Duits leren schrijven. In het Sauerland kon zij geen geschikte leraar Duits vinden. Men gaf haar te kennen dat haar niveau te hoog was voor de groepen waar Duits werd geleerd. Ik bood haar een cursus beter Duits leren schrijven via videoconferencing aan.

De cursus beter Duits leren schrijven via videoconferencing in de praktijk

Om een maatwerktraining op afstand te kunnen geven heb ik gebruik gemaakt van videoconferencing – zodat wij kosteloos met elkaar konden bellen – en een online tool waarmee je tegelijkertijd in hetzelfde document kunt werken. Ik legde mevrouw de Rudder spellingregels uit en gaf haar oefeningen. Soms deed zij deze oefeningen in de training zelf, soms als huiswerk. Ook kreeg zij schrijfopdrachten zoals het schrijven van brieven. Deze documenten konden wij tegelijkertijd inzien en kon ik haar direct feedback geven. Haar aan mij verstuurde e-mails dienden evenzeer als studiemateriaal.

Het resultaat van de cursus beter Duits leren schrijven via videoconferencing

Mevrouw de Rudder schrijft veel beter Duits. Lees haar recensie.

Meer weten over beter Duits leren schrijven via videoconferencing?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact AAdA 8


Academie Aan de Angstel op de DNHK Duitslanddag (14 september 2020 in Utrecht)
"Zet – voor even – je roze bril af: 3 kritische vragen voordat je gaat uitbreiden naar Duitsland"

In verband met het coronavirus is de 4e editie van de DNHK Duitslanddag van 25 maart naar 14 september 2020 verplaatst. Tijdens het grootste Duitsland-evenement in Nederland zal Cactus Marketing in samenwerking met Academie aan de Angstel een infosessie voor mkb'ers houden die focust op de voorbereiding voor hun marktentree in Duitsland.

Nederlanders staan bekend om hun zelfvertrouwen. Daarbij vertrouwen ze erop altijd wel een oplossing te vinden als zich problemen voordoen. Een prachtige eigenschap, vinden wij Duitsers. Maar als je de Duitse markt op wilt, is het verstandig je daar goed op voor te bereiden. Dat zal je behoeden voor mislukkingen en onnodige kosten. Doe het dus eens op z’n Duits: onze 3 kritische vragen en tips zullen je helpen om je entree in Duitsland succesvol te maken.

Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Meest gelezen blogs

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2018 Academie aan de Angstel