Skip to main content

Academie Aan de Angstel: Uw personal trainer Duits

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers, CEO’s, accountmanagers, projectleiders, juristen, controllers of marketingmanagers en aan artsen of paramedici die willen werken in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk of op een andere manier actief zijn in deze landen.

Duits leren op eigen niveau en tempo

Onze kracht is dat onze klanten Duits leren op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Zij leren precies die communicatieve vaardigheden die zij nodig hebben. Elke cursus is maatwerk en komt in nauw onderling overleg tot stand.

Duits leren vanaf elke locatie

Al in 2012 zijn we begonnen met live online les geven via videoconferencing. Daarmee helpen we klanten in het hele land en daarbuiten.

Duurzame keuze           

Duits leren bij Academie Aan de Angstel is een duurzame keuze. Wij kiezen voor eerlijk ondernemerschap: kostenbewust en met respect voor moeder aarde. Wat merkt ú hiervan?

 • 80% van onze trainingen geven we online. Veel bedrijven zijn hiermee pas gestart tijdens de coronapandemie. Wíj doen dit al vanaf 2012. Onze voornaamste reden is de afname van reizen, waardoor de CO2-uitstoot vermindert. Maar ook brengt het onze bedrijfskosten omlaag. En dat merkt u in uw portemonnee.
 • Komt u bij ons op locatie voor uw trainingen? Dan ziet u dat onze sfeervolle trainingsruimte niet fonkelnieuw is ingericht. Bewust kozen wij voor vintage meubels, sloophout voor de vloer, hergebruik van de LED-verlichting en een tweedehands beeldscherm. De meubels die we wel nieuw kochten, lieten we vervaardigen door een lokale meubelmaker. 
 • Duits leren bij Academie Aan de Angstel
 • De koffie en thee die wij u aanbieden, is UTZ-gecertificeerd en fairtrade.
 • De mappen en tabbladen voor onze cursisten zijn van karton. We gebruiken papier met een FSC-keurmerk en een ecolabel. En al ons papier wordt gerecycled.
 • Fossiele brandstoffen verbruiken wij niet. Zo stoken en koelen we zonder gas dankzij een lucht-warmtepomp en hebben we geïnvesteerd in groene stroom. Op het dak van onze cursuslocatie liggen zonnepanelen. Daarnaast participeren we in een windmolen.
 • Gaan wij op reis naar onze klanten, dan doen we dat zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer. Al sinds 2014 rijden we in een elektrische auto.
 • Zelfs de facturen die u ontvangt hebben een groen karakter: we bankieren bij een duurzame bank.

Kortom: kiest u voor Academie aan de Angstel, dan draagt u bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Dat geeft een goed gevoel en het sluit aan bij de duurzaamheidsambities van uw onderneming. Samen met u maken we de wereld een stukje mooier!

Lees ook:

Belangrijke woorden voor uw gesprekken over het milieu of duurzaamheid

Oprichter Anne KewitschFoto van Anne Kewitsch

Academie Aan de Angstel werd in 2009 door Anne Kewitsch in Abcoude opgericht. De zakelijke klantenkring bestaat uit kleine tot middelgrote bedrijven en organisaties die in Duitsland zaken doen of dochterondernemingen in Duitsland hebben zoals: La Place, Faay Vianen, Koeka, AVK-Plastics, MedWeb, BKV, Ari Logistics, Benjamin Care, Keystone Europe, Petercam, Insinger de Beaufort, Ingeborg Scheffers.

 

Piet den ToomFoto van Piet den Toom

Piet den Toom heeft jarenlange ervaring met Duitsland, de Duitse taal en de Duitse cultuur. Piet is sinds medio 2018 actief bij Academie aan de Angstel. Hij zet zijn ervaring in om groei en veranderingen in goede banen te leiden.

Academie Aan de Angstel werkt met zelfstandige trainers. De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Waarom Duits leren bij Academie Aan de Angstel?

 • Leer Duits van native speakers
 • Leren via videoconferencing: duurzaam en tijdbesparend
 • Ook 's avonds of in het weekend
 • Leren door gewoon te DOEN
 • Duurzaam Duits leren: ons bedrijf is klimaatneutraal