Skip to main content

Het team achter Academie Aan de Angstel

Anne Kewitsch Oprichter Academie Aan de Angstel Anne Kewitsch Oprichter Academie Aan de Angstel

Anne Kewitsch

oprichter & trainer

Anne Kewitsch heeft in 2009 Academie Aan de Angstel opgericht. De (zakelijke) klantenkring bestaat uit kleine tot middelgrote bedrijven en organisaties, die in Duitsland zaken doen of dochterondernemingen in Duitsland hebben, en professionals in de zorg die in een Duitstalig land willen werken.
Een goede samenwerking is cruciaal voor haar. Dat betreft zowel de samenwerking en de dialoog met haar klanten als de samenwerking en het gesprek met de trainers, haar partner en ondersteunende dienstverleners.

Katja B. Zaich

taaltrainer

Katja B. Zaich is gepromoveerd in de Duitse taal- en letterkunde en noemt zich graag ‘ondernemer in (bijna) alles wat met de Duitse taal te maken heeft’. Ze heeft 25 jaar ervaring als taaltrainer zakelijk Duits en als vertaler. Ze geeft conversatieles, B2-trainingen en les aan (tweetalige) kinderen. Katja werkt mee aan het Prisma-woordenboek Duits-Nederlands en ze heeft lesmateriaal ontwikkeld. Ze is o.a. coauteur van het leerboek ‘Zakelijk Duits. Efficiënt communiceren met je handelspartner’, dat speciaal voor Nederlandstalige cursisten ontwikkeld is. Haar specialiteit zijn culturele verschillen, valse vrienden in de Nederlandse en Duitse taal (woorden die in beide talen op elkaar lijken, maar niet hetzelfde betekenen) en de contrastieve uitleg van de grammatica.

Annette Trompke

taaltrainer

Annette Trompke is Duitse en sinds 1995 woonachtig in Nederland. Aan de Universität van Würzburg in Beieren studeerde zij Duits, Engels en Frans. Sinds 1996 werkt zij als taaltrainer. Ze heeft veel ervaring met trainen van zowel groepen als individuele deelnemers met onder andere commerciële trainingen, op alle niveaus en in de meest uiteenlopende sectoren. Sinds een aantal jaren heeft Annette zich gespecialiseerd in het voorbereiden van deelnemers op de Goethe-Prüfungen Duits, bijvoorbeeld niveau B2 voor medisch specialisten, die in Duitstalige landen willen werken. Lesgeven is een passie voor Annette, zij helpt mensen graag hun taalvaardigheid te verbeteren.

Ulrike Hennig

TAALTRAINER EN INTERCULTUREEL TRAINER

Ulrike Hennig is geïnteresseerd in andere landen, culturen en mensen. Na haar studie bedrijfskunde en werkervaring bij een internationale onderneming in Duitsland verhuisde zij in 2005 met haar gezin naar Japan waar ze haar lerarenopleiding Duits aan het Goethe-Institut in Tokio voltooide en lesgaf aan de Duitse School Tokio/Yokohama en aan Japanse bedrijven. In India behaalde zij het certificaat van examinator aan het Goethe-Instituut en werkte vervolgens als taalleraar en interculturele trainer in China. In 2021 kwam Ulrike naar Nederland. Ze is als freelancetrainer aan Academie Aan de Angstel verbonden. Zij is sterk betrokken bij haar actiegerichte, methodiekrijke lessen en heeft een groot inlevingsvermogen. Met enthousiasme en interculturele competentie helpt zij haar cursisten om succesvol te zijn over taal- en cultuurgrenzen heen.

Amrei Volkmann

TAALTRAINER

Amrei Volkmann heeft haar studie Duitse taal- en letterkunde en de lerarenopleiding in Berlijn afgerond. Ze heeft in Duitsland en Nederland als docent Duits gewerkt. In 2008 is ze naar Nederland verhuisd en sinds 2018 werkt ze als zelfstandig taaltrainster.

Amrei heeft brede interesses, haar passie is lesgeven op maat. Met inlevingsvermogen en flexibiliteit past zij de lessen zo gericht mogelijk op de behoeftes van de cursisten aan. Dit geldt zowel voor de lesmethodes als voor het lesmateriaal. Regelmatig vult ze de lessen aan met korte stukken tekst (onlineartikel, films, podcasts) uit Duitse media. Amrei oriënteert zich op de interesses van de cursisten en stimuleert hen veelvuldig om met plezier en succes hun taalkennis te verbeteren.

Anne Schiffer

taaltrainer

Anne Schiffer is Duitse en emigreerde in 1999 naar Nederland. In 2012 studeerde ze cum laude af als leraar Duits aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2013 werkt zij als taaltrainer Duits. Dankzij haar afgeronde opleiding tot docent Duits werkt ze met de nieuwste didactische en pedagogische inzichten. Haar ervaring strekt zich uit naar de meest uiteenlopende sectoren.

Met het oog op effectiviteit geeft ze uitsluitend les in het Duits en stimuleert ze haar cursisten om elke dag thuis en op het werk veel te oefenen. Zo beklijft het geleerde beter, wordt het zelfvertrouwen groter en gaat de Duitse taal met sprongen vooruit.

Piet den Toom

PROCESMANAGER

Piet den Toom heeft jarenlang ervaring met Duitsland, de Duitse taal en de Duitse cultuur. Als ERP-specialist werd Piet speciaal ingezet bij trajecten waar Duitse klanten bij betrokken waren. Piet is bij de opzet en organisatie van diverse startups betrokken geweest en sinds medio 2018 actief bij Academie aan de Angstel. Hij zet zijn ervaring in om groei en veranderingen in goede banen te leiden.