Het team achter Academie Aan de Angstel

Anne Kewitsch Oprichter Academie Aan de Angstel Anne Kewitsch Oprichter Academie Aan de Angstel

Anne Kewitsch

oprichter & trainer

Anne Kewitsch heeft in 2009 Academie Aan de Angstel opgericht. De (zakelijke) klantenkring bestaat uit kleine tot middelgrote bedrijven en organisaties die in Duitsland zaken doen of dochterondernemingen in Duitsland hebben en professionals in de zorg die in een Duitstalig land willen werken.
Een goede samenwerking is cruciaal voor haar. Dat betreft zowel de samenwerking en de dialoog met haar klanten alsook de samenwerking en het gesprek met de trainers, haar partner en ondersteunende dienstverleners.

Katja B. Zaich

taaltrainer

Katja B. Zaich is gepromoveerd in de Duitse taal- en letterkunde en noemt zich graag ‘ondernemer in (bijna) alles wat met de Duitse taal te maken heeft’. Ze heeft 25 jaar ervaring als taaltrainer zakelijk Duits en als vertaler en ze geeft conversatieles, B2-training en les aan (tweetalige) kinderen. Katja werkt mee aan het Prisma-woordenboek Duits-Nederlands en ze heeft lesmateriaal ontwikkeld. Ze is o.a. coauteur van het leerboek ‘Zakelijk Duits. Efficiënt communiceren met je handelspartner’, dat speciaal voor Nederlandstalige cursisten ontwikkeld is. Haar specialiteit zijn culturele verschillen, valse vrienden in de Nederlandse en Duitse taal (woorden die in beide talen op elkaar lijken, maar niet hetzelfde betekenen) en de contrastieve uitleg van de grammatica.

Annette Trompke

taaltrainer

Annette Trompke is Duitse en sinds 1995 woonachtig in Nederland. Aan de Universität van Würzburg in Beieren studeerde zij Duits, Engels en Frans. Sinds 1996 werkt zij als taaltrainer. Ze heeft veel ervaring met het trainen van zowel groepen als individuele deelnemers met onder andere commerciële trainingen, op alle niveaus en in de meest uiteenlopende sectoren. Sinds een aantal jaren heeft Annette zich gespecialiseerd in het voorbereiden van deelnemers op de Goethe-Prüfungen Duits, bijvoorbeeld niveau B2 voor medisch specialisten die in Duitstalige landen willen werken. Lesgeven is een passie voor Annette, zij helpt mensen graag hun taalvaardigheid te verbeteren.

Ulrike Hennig

TAALTRAINER EN INTERCULTUREEL TRAINER

Ulrike Hennig is geïnteresseerd in andere landen, culturen en mensen. Na haar studie bedrijfskunde en werkervaring bij een internationale onderneming in Duitsland verhuisde zij in 2005 met haar gezin naar Japan waar ze haar lerarenopleiding Duits aan het Goethe-Institut in Tokio voltooide en lesgaf aan de Duitse School Tokio/Yokohama en aan Japanse bedrijven. In India behaalde zij het certificaat van examinator aan het Goethe-Instituut en werkte vervolgens als taalleraar en interculturele trainer in China. In 2021 kwam Ulrike naar Nederland en is als freelancetrainer aan Academie Aan de Angstel verbonden. Zij is sterk betrokken bij haar actiegerichte, methodiekrijke lessen en heeft een groot inlevingsvermogen. Met enthousiasme en interculturele competentie helpt zij u om succesvol te zijn over taal- en cultuurgrenzen heen.

Piet den toom

procesmanager

Piet den Toom heeft jarenlang ervaring met Duitsland, de Duitse taal en de Duitse cultuur. Als ERP-specialist werd Piet speciaal ingezet bij trajecten waar Duitse klanten bij betrokken waren. Piet is bij de opzet en organisatie van diverse start-ups betrokken geweest en sinds medio 2018 actief bij Academie aan de Angstel. Hij zet zijn ervaring in om groei en veranderingen in goede banen te leiden.


Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2022 Academie aan de Angstel