Cursus Medisch Duits

U wilt als arts of medisch specialist in Zwitserland of Duitsland werken? U wilt zich op gesprekken met patiënten, collega’s, artsen en/of familieleden voorbereiden?
Kies dan voor een cursus Medisch Duits. Bij Academie Aan de Angstel leert u Duits op het niveau dat voor een succesvolle start in Zwitserland en Duitsland is vereist. U krijgt een cursus Duits die is afgestemd op úw wensen.

Volledig op uw wensen afgestemd

 • Krijgt u liever ’s ochtends vroeg of 's avonds les? Geen probleem.
 • Komt u alleen of met anderen? We passen het programma aan.
 • Zit u met de afstand naar Abcoude? Dan doen we de les online via videoconferencing.

Bij Academie Aan de Angstel zijn we flexibel. Bijna op het overdrevene af. Vraag naar wat we voor u kunnen betekenen. Samen komen we er vast wel uit. 

De resultaten van uw cursus Medisch Duits

 • U bent vertrouwd met vaktermen en medisch vocabulaire.
 • U bent goed voorbereid op de gesprekken in en rond het ziekenhuis.
 • U bent vertrouwd met de omgangsvormen in de medische sector.
 • U beheerst het vereiste mondelinge en, indien gewenst, schriftelijke niveau.
 • U voelt u zekerder in een medisch Duitse omgeving.

Hoe we de resultaten bereiken, staat op onze pagina Aanpak.

Voor wie is onze cursus Medisch Duits interessant?

Onze cursus Medisch Duits is interessant voor verpleegkundigen, operatieassistenten, anesthesisten en medische specialisten die in Duitsland of Zwitserland willen werken.

Maatwerk

Wij passen het tempo en het niveau aan op uw specifieke situatie. Wilt u weten wat uw niveau is? Laat uw Duits beoordelen in een vrijblijvend intakegesprek.

Ga goed voorbereid uw sollicitatiegesprek in. Lees meer over onze cursus Solliciteren voor medisch personeel.

Een combinatie van de cursus Medisch Duits en Solliciteren voor medisch personeel is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Een combinatie van de cursus Medisch Duits en Solliciteren voor medisch personeel is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. Bel ons of stuur een bericht.

Wilt u examen doen voor het Goethe-Zertifikat Duits B2? Lees meer over onze cursus Voorbereiding Goethe-Zertifikat Duits B2.

De lesvorm

Maak een keuze uit de volgende lesvormen:
 • privéles
 • groepsles

Waar vindt uw cursus Medisch Duits plaats?

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:
 • op onze eigen locatie in Abcoude
 • online via videoconferencing

Meer weten?

Neem voor meer informatie of een gratis intake contact met ons op.

Waarom Duits leren bij Academie Aan de Angstel?

 • Leer Duits van native speakers
 • Leer in uw eigen tempo
 • Leer online via videoconferencing
 • Ook 's avonds of in het weekend
 • Leer alle ins en outs van het examen
 • Hoog slagingspercentage

Wat klanten zeggen...

 • Sam Lombaert

  arts-assistent orthopedie

  Communicatie verliep altijd zeer goed, aangenaam en snel. Afspraken zijn flexibel. Veel ervaring met de Fachsprachprüfung.  Ik kan deze lessen zeker aan iedereen aanbevelen als je zeker wilt slagen voor de Fachsprachprüfung in Duitsland!

 • Maartje Colaris

  arts-assistent plastische chirurgie

  Ik heb bij Frau Kewitsch de voorbereidende cursus voor mijn Medisch Duits examen (Fachsprachprüfung) gevolgd. Frau Kewitsch is goed op de hoogte van de inhoud van het examen en het benodigde Duitse spraak- en schrijfniveau dat behaald dient te worden.  Zonder deze voorbereidende cursus had ik m.i. de Fachsprachprüfung niet gehaald. Ik ben in 1 keer geslaagd!

 • Michèle de Waele

  Thoraxchirurg, Univeritätsklinikum Münster
  Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!
 • Jetske van den Bijtel

  Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.
 • Martin van Brakel

  Arts-assistent psychiatrie, Mondriaan

  Vriendelijke en deskundige docente. Zet in op communicatie alleen in het Duits, wat bevorderlijk is voor de leerprestaties. Neemt de tijd om oefeningen zo nodig in detail door te lopen. Flexibel genoeg om afspraken in te passen in een drukke weekschema (bijvoorbeeld in de avond).

 • Halil Akol

  Internist and Gastroenterologist

  Ik heb een uitstekende cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank! Mocht u snel resultaat willen boeken, dan kunt u het beste Academie Aan de Angstel benaderen.

  Mogelijk ook interessant


  Academie Aan de Angstel op de DNHK Duitslanddag (14 september 2020 in Utrecht)
  "Zet – voor even – je roze bril af: 3 kritische vragen voordat je gaat uitbreiden naar Duitsland"

  In verband met het coronavirus is de 4e editie van de DNHK Duitslanddag van 25 maart naar 14 september 2020 verplaatst. Tijdens het grootste Duitsland-evenement in Nederland zal Cactus Marketing in samenwerking met Academie aan de Angstel een infosessie voor mkb'ers houden die focust op de voorbereiding voor hun marktentree in Duitsland.

  Nederlanders staan bekend om hun zelfvertrouwen. Daarbij vertrouwen ze erop altijd wel een oplossing te vinden als zich problemen voordoen. Een prachtige eigenschap, vinden wij Duitsers. Maar als je de Duitse markt op wilt, is het verstandig je daar goed op voor te bereiden. Dat zal je behoeden voor mislukkingen en onnodige kosten. Doe het dus eens op z’n Duits: onze 3 kritische vragen en tips zullen je helpen om je entree in Duitsland succesvol te maken.

  Over ons

  Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

  De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

  Please enable the javascript to submit this form

  Volg ons

  Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

  Copyright © 2018 Academie aan de Angstel