Doe succesvol examen met onze cursus Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits

Heeft u de ‘Approbation’ bij een ‘Deutsche Ärztekammer’ aangevraagd? U wacht op een uitnodiging voor een zogenaamde ‘Fachsprachprüfung’ om de Approbation te verkrijgen? U wilt zich op deze ‘Fachsprachprüfung’ voorbereiden?


Kies dan voor een cursus Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits. Bij Academie Aan de Angstel bereiden we u doelgericht voor op het examen. U krijgt een examentraining dat volledig is afgestemd op úw wensen.

Examentraining afgestemd op úw wensen

 • Krijgt u liever ’s avonds of in het weekend les? Geen probleem.
 • Zit u ver weg? Dan doen we de lessen via videoconferencing.
 • Wilt u een paar keer per week afspreken of heeft u tussen de lessen door liever ruim de tijd? De lessen worden in overleg afgesproken.

Bij Academie Aan de Angstel zijn we flexibel. Bijna op het overdrevene af. Bel ons of stuur een bericht. Vraag naar wat we voor u kunnen betekenen. Samen komen we er vast wel uit. 

Wat leert u in de cursus Voorbereiding vaktaal medisch Duits?

In de cursus Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits bereiden we u doelgericht voor op het examen ‘Vaktaal medisch Duits’ voor de Deutsche Ärztekammer. Dit examen toetst u op de volgende onderdelen:

 
 • een arts-patiëntgesprek
 • (schriftelijke) documentatie van dit gesprek (de anamnese) met behulp van een anamneseformulier, gebruikmakend van medische vaktermen
 • een visitegesprek
In deze voorbereiding op het examen leert u Duits op het niveau zoals vereist voor een succesvolle afronding van het examen, zowel schriftelijk als mondeling. De gesprekken oefenen we in rollenspelen. U krijgt de vakwoordenschat voor geneeskunde aangereikt en de methoden waarmee u zich deze woordenschat eigen maakt.

De resultaten van uw Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits

Deze gedegen voorbereiding biedt u de volgende voordelen:
 • U bent goed voorbereid op het examen ‘Vaktaal medisch Duits’ voor de Deutsche Ärztekammer.
 • U beheerst het vereiste niveau zowel mondeling als schriftelijk.
 • U bent uw zwakke punten betreffende de vaktaal medisch Duits de baas.

Hoe u dat voor elkaar krijgt, vertellen we u uitgebreid op onze pagina Aanpak.

Voor wie is onze cursus Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits interessant?

Onze cursus Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits is interessant voor medische professionals die in Duitsland of Zwitserland willen werken.
Voorwaarde voor deelname is basiskennis Duits op B2-niveau. Laat uw huidige niveau Duits beoordelen in een vrijblijvend intakegesprek.
Wilt u als medisch professional werken in een Duitstalig land, maar bent u nog niet in het bezit van het benodigde taalexamen B2? Wij helpen u graag bij de voorbereiding. Lees meer over onze cursus Voorbereiding Goethe-Zertifikat Duits B2.

Lesvorm

Maak een keuze uit de volgende lesvormen:
 • privéles
 • groepsles

Waar vindt uw cursus Voorbereiding examen vaktaal medisch Duits plaats?

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:
 • op onze eigen locatie in Abcoude
 • online via videoconferencing

Meer weten?

Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Waarom Duits leren bij Academie Aan de Angstel?

 • Leer Duits van native speakers
 • Leer in uw eigen tempo
 • Leer online via videoconferencing
 • Ook 's avonds of in het weekend
 • Leer alle ins en outs van het examen
 • Hoog slagingspercentage

Wat klanten zeggen...

 • Sam Lombaert

  arts-assistent orthopedie

  Communicatie verliep altijd zeer goed, aangenaam en snel. Afspraken zijn flexibel. Veel ervaring met de Fachsprachprüfung.  Ik kan deze lessen zeker aan iedereen aanbevelen als je zeker wilt slagen voor de Fachsprachprüfung in Duitsland!

 • Maartje Colaris

  arts-assistent plastische chirurgie

  Ik heb bij Frau Kewitsch de voorbereidende cursus voor mijn Medisch Duits examen (Fachsprachprüfung) gevolgd. Frau Kewitsch is goed op de hoogte van de inhoud van het examen en het benodigde Duitse spraak- en schrijfniveau dat behaald dient te worden.  Zonder deze voorbereidende cursus had ik m.i. de Fachsprachprüfung niet gehaald. Ik ben in 1 keer geslaagd!

 • Michèle de Waele

  Thoraxchirurg, Univeritätsklinikum Münster
  Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!
 • Jetske van den Bijtel

  Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.
 • Martin van Brakel

  Arts-assistent psychiatrie, Mondriaan

  Vriendelijke en deskundige docente. Zet in op communicatie alleen in het Duits, wat bevorderlijk is voor de leerprestaties. Neemt de tijd om oefeningen zo nodig in detail door te lopen. Flexibel genoeg om afspraken in te passen in een drukke weekschema (bijvoorbeeld in de avond).

 • Halil Akol

  Internist and Gastroenterologist

  Ik heb een uitstekende cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank! Mocht u snel resultaat willen boeken, dan kunt u het beste Academie Aan de Angstel benaderen.

  Vaktaalexamen medisch Duits

  Mogelijk ook interessant


  Academie Aan de Angstel op de DNHK Duitslanddag (14 september 2020 in Utrecht)
  "Zet – voor even – je roze bril af: 3 kritische vragen voordat je gaat uitbreiden naar Duitsland"

  In verband met het coronavirus is de 4e editie van de DNHK Duitslanddag van 25 maart naar 14 september 2020 verplaatst. Tijdens het grootste Duitsland-evenement in Nederland zal Cactus Marketing in samenwerking met Academie aan de Angstel een infosessie voor mkb'ers houden die focust op de voorbereiding voor hun marktentree in Duitsland.

  Nederlanders staan bekend om hun zelfvertrouwen. Daarbij vertrouwen ze erop altijd wel een oplossing te vinden als zich problemen voordoen. Een prachtige eigenschap, vinden wij Duitsers. Maar als je de Duitse markt op wilt, is het verstandig je daar goed op voor te bereiden. Dat zal je behoeden voor mislukkingen en onnodige kosten. Doe het dus eens op z’n Duits: onze 3 kritische vragen en tips zullen je helpen om je entree in Duitsland succesvol te maken.

  Over ons

  Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

  De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

  Please enable the javascript to submit this form

  Volg ons

  Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

  Copyright © 2018 Academie aan de Angstel