Live Online Duits leren – FAQ’s

Wat betekent Live Online?

Live Online betekent achter de laptop via videoconferencing/webcam een webinar, workshop of cursus volgen.

Wat is Live Online bij Academie Aan de Angstel?

Live Online is een nieuwe dienstverlening van Academie Aan de Angstel. Al jaren geven we op aanvraag les online via videoconferencing, aan zowel zakelijke klanten als artsen, in kleine groepen en individueel.

Vanaf nu bieden we o.m. workshops zakelijk Duits aan, een cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat B2 en binnenkort een workshop Voorbereiding vaktaalexamen voor artsen voor kleine groepen met een open inschrijving.

Waarom Live Online Duits leren?

Op locatie is een goede manier om Duits te leren. Er zijn echter omstandigheden waarbij dit lastig of zelfs onmogelijk is. Daarom hebben we Live Online ontwikkeld. Voordelen van Live Online leren:

  • geen reistijd en reiskosten
  • geen les missen omdat u op reis bent
  • leren vanuit elke gewenste locatie (op zakenreis, vanuit uw vakantieadres)
  • in kleine groepen Duits leren
  • Live Online Duits is klimaatvriendelijk 

Hoe werkt Live Online Duits leren?

Na de inschrijving ontvangt u instructies voor het gebruik van een tool waarmee we werken. U heeft een goede internetverbinding, webcam em microfoon nodig. Idealiter heeft u tijdens de workshop of cursus pen en papier bij de hand om aantekeningen te maken.

De webinars, workshops en cursussen zijn interactief. De cursisten zien en horen elkaar. Iedereen kan op gedeelte documenten schrijven of markeringen aanbrengen. We zitten als het ware rond een tafel met een groot vel papier erop. Vandaar dat we de groepen klein houden.

We gaan met de deelnemers in gesprek. Er worden vaardigheden zoals  spreken in een bepaalde context of schrijven getraind. We geven tips en oefeningen die ter plekke worden uitgevoerd. De vragen en ervaringen van de deelnemers zijn daarbij van onschatbare waarde.  

Is het mogelijk een proefles te volgen?

We geven regelmatig webinars waarin we laten zien hoe het werkt.

Voor wie zijn de workshops en cursussen Duits Live Online interessant?

Live Online Duits leren is interessant voor iedereen die Duits wil leren maar geen geschikte aanbieder in de buurt kan vinden, geen tijd heeft om te reizen en/of onregelmatig werkt.

Wat is het verschil met e-learning?

Bij e-learning leert u zonder tussenkomst van een trainer of docent. U maakt online opdrachten. Het is vergelijkbaar met het maken van opdrachten uit een boek.

Bij Live Online krijgt u les van een trainer zoals in een leslokaal of trainingsruimte.  We delen de beeldschermen en de cursisten kunnen op de documenten schrijven. Onze lessen zijn interactief en communicatief. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat je een taal het best al doende leert, in gesprek en schrijvend.

Hoe ziet een workshop eruit?

Tijdens een workshop Zakelijke Communicatie Duits stellen de cursisten zich in het Duits aan elkaar voor, krijgen – afhankelijk van het onderwerp – een introductie en gaan direct oefenen. Daarbij staan de vragen en ervaringen van de deelnemers centraal.

Is het mogelijk als bedrijf een cursus Duits Live Online te volgen?

Dat is vanzelfsprekend mogelijk. Stel u zit in Limburg of Groningen en u of uw medewerkers/ collega’s willen samen zakelijk Duits leren. Dan kunt u zich óf voor een van onze workshops inschrijven óf een op maat gemaakte workshop of cursus  volgen.

Is er van tevoren overleg mogelijk over de inhoud van de workshop of cursus?

Dat is zeker mogelijk. We stemmen onze workshops en cursussen af op het niveau, de wensen en de leerbehoefte van onze klanten.

Heeft u andere vragen over Live Online Duits leren bij Academie Aan de Angstel?

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Contact AAdA 8Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2018 Academie aan de Angstel