De Top 10 Duitse ziekenhuisseries

Duitse ziekenhuisseries

Voor artsen, verpleegkundigen of zorgprofessionals die naar Duitse ziekenhuisseries googelen, is het aanbod groot. Waar te beginnen? Om de keuze wat gemakkelijker te maken, hebben we een lijst met de beste Duitse ziekenhuisseries samengesteld.

Bettys Diagnose, een Duitse televisieserie, geproduceerd door ZDF. Deze ziekenhuisserie gaat over privé- en beroepsgebeurtenissen rond de verpleegster Bettina ‘Betty’ Weiss. 

Biohackers

Dit is de meest actuele serie. De tweede seizoen begint op 9 juli a.s.  

Een studente geneeskunde aan een Duitse topuniversiteit is in het geheim een complot aan het ontrafelen dat een familiedrama aan een visionaire biologieprofessor linkt.

Charité

Een Duitse televisieserie in het genre historisch drama, gebaseerd op het ziekenhuis Charité in Berlijn. Het eerste seizoen speelt rond 1888, het tweede tijdens de Tweede Wereldoorlog en het derde seizoen rond de tijd van de bouw van de Berlijnse Muur.

Club der roten Bänder

De serie gaat over de vriendschap, die ontstaat tussen tienerpatiënten van het fictieve Keulse ziekenhuis Albertus-Klinikum.  De tieners brengen hun tijd samen door op de kinder- en jeugdafdeling van het Albertus Ziekenhuis en later in een huis aan een meer. Samen vechten ze tegen hun ziektes en samen overwinnen ze de problemen van het opgroeien. Het bijzondere aan deze ziekenhuisserie is dat het uitsluitend om de patiënten draait en niet om de artsen.

Doctor’s Diary - Trailer

De bruidegom van huisarts Gretchen Haase bedriegt haar kort voor haar huwelijk. Ze trekt weer bij haar ouders in. Nu gaat ze een professionele uitdaging aan: ze wil haar assistentschap in chirurgie doen. In het ziekenhuis ontmoet ze de aantrekkelijke chirurg dr. Meier en de mysterieus zachtaardige gynaecoloog dr. Kaan.

Dr. Klein

Dr. Valerie Klein is een succesvolle arts en de enige in het kinderziekenhuis van Stuttgart die, met een lengte van 1,32 meter, haar patiënten op ooghoogte ontmoet. In haar privéleven staat alles in het teken van een nieuw begin: pas gescheiden van haar man, haar dochter studeert in Amsterdam en een nieuwe man toont belangstelling voor haar. Ze leidt haar leven op een onconventionele manier, maar altijd met humor.

Der Knastarzt

Het verhaal draait om de belevenissen van Dr. Tobias Falk, die gearresteerd wordt omdat hij kennelijk actieve euthanasie heeft gepleegd op een patiënte met kanker en nu haar nalatenschap erft.

In aller Freundschaft

Verhalen over het personeel en hun drukke leven van het fictieve ziekenhuis Sachsenklinik in Leipzig.

In aller Freundschaft – die jungen Ärzte

Verhalen over het jonge artsenteam van het Johannes-Thal-Klinikum in Erfurt. Deze serie is een vervolg op ‘In aller Freundschaft’.

Nachtschwestern

De stressvolle werkroutine tijdens de nachtdienst op een Keulse spoedafdeling. In het centrum houdt een groep verpleegsters en verzorgsters zich o.a. bezig met dronken jongeren.

Misschien ook interessant:

Informatieve video’s van en voor artsen die in Duitsland of Zwitserland (willen) werken

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogs?

Ontvang om de maand leuke tips over o.a. de Duitse taal of omgangsvormen in Duitsland.

Inschrijven nieuwsbrief 4

 


Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2022 Academie aan de Angstel