podcasts en video’s om Duits te leren

Een reeks podcasts en video’s om Duits te leren

Bij Academie Aan de Angstel Duits leert u tijdens de lessen zoveel mogelijk de Duitse taal toe te passen/ te gebruiken. Uw lesmateriaal bestaat uit boeken en/of hand-outs. Samen maken en bespreken we de opdrachten, doen we rollenspelen en oefenen we gesprekken of e-mails schrijven.

Lees verder

De beste Duitse series op Netflix

Bekijk de beste Duitse series op Netflix

Leer de Duitse taal en vergroot je passieve woordenschat door naar een Duitse serie te kijken. We hebben een lijst met de beste Duitse series op Netflix samengesteld. 

Lees verder

Duitse podcasts

Het ABC van Duitse podcasts en podcasts over Duitsland

Luistert u graag naar podcasts terwijl u onderweg bent, wandelt, kookt of strijkt? Ik vind het leuk om naar Duitse cabaretiers te luisteren en me te verkneukelen `s zomers op de ligstoel in de tuin. Mijn zoons vinden het dan raar als ik in mijn eentje zit te giechelen.

Lees verder

Duitse tv-progamma's kijken on demand

Kijk uw favoriete Duitse tv programma wanneer u dat wilt

Onze stokpaardjes op sociale media zijn tv-programma’s over Duitse politiek, economie, maatschappij, geschiedenis, Duitse series en entertainment.

In deze drukke maatschappij komt het regelmatig voor dat u geen tijd heeft om naar uw favoriete programma te kijken wanneer het op tv is. U bent druk met vergaderen, met sporten, met werken of u wilt een ander leuk programma kijken dat tegelijkertijd wordt uitgezonden. Tja, dan heeft u toch een klein ‘probleem’.

Lees verder

Waarom het essentieel is om uw Duitse klant te begrijpen en te spreken

Hoe u uw concurrenten de loef afsteekt

Of waarom het essentieel is om de taal van uw (potentiële) klant te spreken. De stelling: “Waarom zou ik Duits leren? Ik red mij wel. En anders spreek ik Engels.“  Deze zin horen wij heel vaak van ondernemers die met de Oosterburen zaken (willen gaan) doen.

Lees verder

Duitse kranten online lezen

Welke Duitse kranten u online kunt lezen

Een schat aan informatie over politiek, economie, cultuur en nog veel meer.
Bij ons thuis is de papieren krant op zijn retour. Met uitzondering van de regionale weekkranten die door een krantenjongen worden bezorgd, lezen wij het nieuws vooral op onze tablets. Wij hebben abonnementen op diverse kranten die niet alleen op papier maar ook via een app worden aangeboden.

Lees verder

Luisterend Duits leren

Duits leren met uw oren

Wanneer u veel in de auto zit of met de trein of het vliegtuig onderweg bent, kunt u zonder tijdverlies luisteren naar luisterboeken, de radio, podcasts of muziek en tegelijk Duits leren.

Lees verder

Waar je informatie vindt over Duitse boeken

Voer voor boekenwurmen

De boekenwurm houdt van boeken. Hij leeft ervan.

Sommige boekenwurmen - en misschien hoort u er ook bij - willen meer weten over de Duitse leeskost. Bijvoorbeeld welke Duitstalige boeken het lekkerst smaken.

Hieronder een lijst met boekrecensies en adressen waar u boeken kunt kopen of lenen:

Lees verder


Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2022 Academie aan de Angstel