Kijk uw favoriete Duitse tv programma wanneer u dat wilt

Onze stokpaardjes op sociale media zijn tv-programma’s over Duitse politiek, economie, maatschappij, geschiedenis, Duitse series en entertainment.

In deze drukke maatschappij komt het regelmatig voor dat u geen tijd heeft om naar uw favoriete programma te kijken wanneer het op tv is. U bent druk met vergaderen, met sporten, met werken of u wilt een ander leuk programma kijken dat tegelijkertijd wordt uitgezonden. Tja, dan heeft u toch een klein ‘probleem’.

Net als in Nederland hebben ze daar ook in Duitsland een oplossing voor. Elke publieke zender heeft zijn eigen mediatheek, die als webversie en als app beschikbaar is. U kunt uw favoriete programma direct live kijken of naar programma’s zoeken die u alsnog wilt zien. Zelf kijk ik bijvoorbeeld vaak via mijn tablet naar het nieuws, Tatort of satire-programma’s op een moment dat voor mij het best uitkomt. Handig!

De publieke zenders

ARD

U vindt de volgende rubrieken:

• Nachrichten
  • Sport
  • Börse
  • Ratgeber
  • Wissen
  • Kultur
  • Kinder
  • Fernsehen
  • Radio
  • Mediathek

De ardmediathek beschikt over een uitgebreide zoekfunctie waarmee u programma’s terug kunt kijken.

ZDF

U vindt de volgende rubrieken:

• Comedy/Show
  • Doku/Wissen
  • Filme
  • Geschichte
  • heute-Nachrichten
  • Kinder/ZDFtivi
  • Krimi
  • Kultur
  • Politik/Gesellschaft
  • Serien
  • Sport
  • Verbraucher
  • Barrierefrei – Hier kunt u programma’s zonder video afspelen en beluisteren.

Via het menu ‘Sendung verpasst’ vindt u programma’s op datum. Op naam zoeken, kan via de zoekfunctie.

ARTE

wordt in 6 talen aangeboden. Mijn tip: kies Duits.

De rubrieken bij ARTE:

• Aktuelles und Gesellschaft
  • Kino
  • Fernsehfilme und Serien
  • Kultur und Pop
  • ARTE Concert
  • Wissenschaft
  • Entdeckung der Welt
  • Geschichte

WDR

In Duitsland kennen meerdere bondslanden een eigen publieke zender. In Nordrheinwestfalen is het WDR. WDR-Fernsehen vindt u op de WDR-App of in de WDR-mediatheek.

Nieuwszenders

Hebben een eigen website met het laatste nieuws en achtergrondinformatie:

Tagesschau

Hier vindt u behalve de Tagesschau de Tagesthemen, nieuws in 100 seconden en achtergrondinformatie. Zowel bij de ARD als bij Tagesschau kunt u de programma’s zien met gebarentaal.

Heute

Heutejournal

Mocht u het nieuws in het Duits willen zien, maar gaat het te snel? Op DW.com kunt u elke dag naar langzaam gesproken nieuws luisteren en de tekst meelezen.

Sommige programma’s, zoals ‘Tatort’, hebben een eigen website en app:

Tatort   Tatort App

Extra: U kunt de ondertiteling aanzetten.

Tatort mit UT 335

Kijktip voor artsen: Ziekenhuisseries

De websites van deze ziekenhuisseries bieden informatie en de mogelijkheid om afleveringen online te bekijken.

In aller Freundschaft

Bettys Diagnose

Economische onderwerpen

Het Handelsblatt heeft video’s over economische onderwerpen.

Handelsblatt – video’s

Handelsblatt

U wilt naar een Duits programma kijken maar u krijgt geen toegang omdat dit programma alleen in Duitsland te zien is?

Daar bestaat een oplossing voor: VPN - Virtual Private Network.

Een VPN kan onder meer helpen om geografische blokkades te omzeilen. Op deze manier krijg je toegang tot een breder aanbod van internetdiensten, waaronder tv-programma's. Zelf kan ik door het gebruik ervan alle programma's van ZDF, ARTE en ARD kijken. Het gebruik van VPN is heel eenvoudig, u hoeft alleen een app te installeren.

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogs?

Ontvang iedere maand leuke tips over o.a. de Duitse taal of omgangsvormen in Duitsland.

Inschrijven nieuwsbrief 6

Mogelijk ook interessant: Een handige woordenlijst voor gesprekken over tv programma's in het Duits

Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2018 Academie aan de Angstel