Skip to main content

H.S.

Arts in opleiding| Oktober 2023

Door een combinatie van zelfstudie en de uitstekende gerichte begeleiding van Academie Aan de Amstel lukte het mij om bij de eerste poging te slagen voor de fachsprachprüfung.
De lessen geven een duidelijk beeld van hoe het examen verloopt voor het desbetreffende examengebied, er wordt aangegeven waar er nog specifiek op moet geoefend worden en handig beknopt leermateriaal staat ter beschikking. Mevrouw Kewitsch is flexibel (met de mogelijkheid tot zowel fysieke als digitale lessen) en geeft eerlijke feedback over de reeds gemaakte voortgang. Ze houdt rekening met de persoonlijke wensen inzake onderwijsaccenten en dringt geen onnodige extra lessen op. Kortom een aanrader en een zeer welgekomen hulp ter voorbereiding op het examen.

 Lees meer referenties

F. Schyns Arts

Diederik Toonen

Arts in opleiding| November 2022

Aangezien ik graag als arts in Duitsland wilde werken, heb ik Anne Kewitsch gevraagd om me voor te bereiden voor de Fachsprachprüfung. Zij is goed op de hoogte van de eisen die gesteld worden en zij weet op een prettige en professionele manier je spreekvaardigheid te verbeteren. De lessen vonden om de week via Zoom plaats, wat allemaal erg soepel verliep. De lessen bestonden wisselend uit grammatica- en spreekvaardigheidsoefeningen. Anne speelde hierin de patiënt of de Oberarzt, waarmee ik het gesprek voerde. Aangezien de Prüfung ook op deze manier plaatsvindt, is dit een goede voorbereiding. In enkele lessen wist ik mijn medische Duits op het juiste niveau te bereiken en ik ben in één keer voor de Fachsprachprüfung geslaagd! Ik ben Anne Kewitsch erg dankbaar en zou haar graag aanbevelen aan medische collega’s die de overstap naar Duitsland willen maken.

Lizeie-de-Clerck-met-certificaat-cursus-duits

Lizeke de Clerck - Vrencken

Consultant Healthcare, BKV | oktober 2022

De cursus heeft mij gebracht wat ik van te voren hoopte, namelijk meer zekerheid in het zakelijk communiceren in het Duits.

 Lees meer referenties 

F. Schyns Arts

Ksenia Lepekhina

Verkoop binnendienst | Profextru Productie B.V.| Juli 2022

Mein Ziel war meine Deutschkenntnisse aufzufrischen und regelmäßig auf Deutsch Geschäftsgespräche zu führen.

Mir wurde geholfen gute Prozedurweise zu finden um die technischen Begriffe zu lernen.

Sehr aufmerksam und sorgfältig wurden meine Bedarfe bearbeitet.

Meine Erwartungen von diesem Kurs sind komplett erfüllt.

 Lees meer referenties 

Onze klanten

Wat klanten over ons zeggen

Luuk Theelen

ORTHOPEDISCH CHIRURG | SEPTEMBER 2022

Voor de Approbation om in Duitsland als arts te mogen werken, heb ik me eerst met de goede lessen van Anne voorbereid op het Goethe B2 examen. Ze heeft eerst een goed beeld van het startniveau gekregen en van daaruit heeft ze goede tips gegeven om verder te groeien naar het juiste niveau. Daarna heb ik nog een cursus gevolgd voor de Fachsprachprüfung, waarbij we ook met weinig voorbereidingstijd uiteindelijk tot een goed resultaat zijn gekomen.

Cindy van der Kruk

HUISARTS | AUGUSTUS 2022
Obwohl ich kein Sprachtalent bin, hat es die Academie Aan de Angstel geschafft, mich in einem Jahr auf die Arbeit in deutscher Sprache vorzubereiten. Sie bieten maßgeschneiderte Kurse an, was den Unterricht sehr lehrreich macht.

Nach einem sehr guten Grundkurs hat Anne mir sehr geholfen und mir einen medizinischen Deutschkurs vermittelt. Auch hier war der Kurs maßgeschneidert. Dank der Akademie Aan de Angstel konnte ich nach einem Jahr in der Schweiz in der Gesundheitsbranche arbeiten. Vielen Dank!

Silvia Petjak-Eskes

INTERNIST-ENDOCRINOLOOG | JULI 2022

Ik heb me via Academie aan de Angstel eerst voorbereid op het Goethe C1 examen en vervolgens op het Oostenrijkse medisch Duits examen.

Ik had heel weinig voorbereidingstijd en ben geweldig geholpen door Anne. Als eerste was het heel fijn dat ze heel flexibel is wat betreft de lestijden. De lessen waren online en konden ook 's avonds en in het weekend, op wisselende dagen in de week; niets was een probleem.

Ten tweede werden de lessen precies aangepast op hetgeen ik nodig had voor de examens. Anne heeft zich ook helemaal in de vereisten voor het medisch Duits examen verdiept, heeft goede tips voor oefenboeken en weet precies wat gevraagd wordt. Hierdoor heb ik beide examens in één keer gehaald. Ik kan iedereen deze taalschool aanbevelen!

Hesling Seepma

STUDENT | MSCBA STRATEGISCH INNOVATIE MANAGEMENT | MAART 2022

In verband met de wens om mijn stage in een Duitstalig land te gaan doen en/of in een Duitstalig land te gaan werken in de toekomst ben ik bij Academie Aan den Angstel een Duits cursus gaan volgen.

De persoonlijke en gestructureerde benadering zorgde ervoor dat ik zeer gericht les kreeg. Daardoor kon ik binnen een relatief korte tijd klaargestoomd worden om mijn Goethe-Zertifikat B2 te behalen.

Julie Balemans

Basisarts | Februari 2022

Academie Aan de Angstel heeft mij geholpen om mij voor te bereiden op de Fachsprachenprüfung.

De lessen waren flexibel in te plannen en het was geen enkel probleem om snel nog een extra les in te plannen wanneer ik extra oefentijd wilde voor mijn examen. Op korte tijd heb ik heel veel bijgeleerd. We hebben het verloop van het examen op voorhand herhaaldelijk geoefend met verschillende scenario’s zodat ik tijdig voorbereid was. Dankzij de goede tips van Anne ben ik zelfzeker geworden om mij in het Duits uit te drukken. Tijdens de Fachsprachenprüfung heeft dit zeker geholpen. Ik was dan ook direct geslaagd. 

Sophie Witkamp-van Oort

Huisarts | December 2021
Voor mijn nieuwe baan als huisarts in Zwitserland moest ik op zoek naar een goede Duits lerares. Op aanraden heb ik contact gezocht met Anne Kewitsch en ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Ik moest in korte tijd op B2 niveau Duits leren en Goethe examen doen. Dit is echt dankzij Anne Kewitsch en haar collega gelukt. Zij hebben mij heel goed voorbereid op het B2 examen en daardoor heb ik het met vlag en wimpel gehaald. De lessen waren persoonsgericht en prettig. Ik vind Anne en haar collega Katja ook heel erg flexibel en meedenkend. Ze zijn heel ervaren. Kortom, ik zou Academie aan de angstel zeker aanraden!

Floris Lagerwerf

Finance Director IMCD Switzerland AG | November 2021

Ik heb hele goede ervaringen met Academie aan de Angstel. Na mijn plotselinge aanstelling in Zwitserland wilde ik mijn Duits significant verbeteren. Anne Kewitsch heeft zorgvuldig uitgezocht op welke manier we het beste resultaat konden boeken, hier was echt sprake van maatwerk. Inmiddels heb ik een goede basis om in het dagelijkse (werk)leven in het Duits te kunnen communiceren, de aangereikte handvatten gebruik ik nog elke dag. Aanrader voor iedereen die zijn/haar Duits wil verbeteren, ook als je nog niet helder hebt op welke manier!

Yasemin Polat

Anios | Oktober 2021

Vanwege mijn wens om in Zwitserland te werken ben ik begonnen met lessen om mij voor te bereiden voor het Goethe B2 examen. Anne Kewitsch is goed op de hoogte van de criteria en vereisten voor het B2 examen, dus kon ze mij goed informeren waar ik mij op moest focussen. Aangezien ik onregelmatig werk als verpleegkundige ben ik niet in staat een vaste dag les te hebben. Gelukkig was Anne zeer flexibel en kon ze samen met mij een planning maken met mijn onregelmatige rooster.

Veerle Kloosterman

Verpleegkundige | Augustus 2021

Vanwege mijn wens om in Zwitserland te werken ben ik begonnen met lessen om mij voor te bereiden voor het Goethe B2 examen. Anne Kewitsch is goed op de hoogte van de criteria en vereisten voor het B2 examen, dus kon zij mij goed informeren waar ik mij op moest focussen. Aangezien ik onregelmatig werk als verpleegkundige ben ik niet in staat een vaste dag les te hebben. Gelukkig was Anne zeer flexibel en kon zij samen met mij een planning maken met mijn onregelmatige rooster. Anne is een zeer kundige docent en zij gaf mij het zelfvertrouwen dat ik het examen kon halen. Afgelopen juni heb ik mijn B2 examen gehaald en dat is zeker gelukt door de hulp van Anne. 

Simon Zwarts

Anesthesioloog | Juli 2021

Op uitnodiging van een collega wilde ik als medisch specialist in Duitsland gaan werken. Om daar erkend te worden (Approbation) is niet zo eenvoudig. Er is een certificaat Duits B2 voor nodig en ik moest een ‘Fachsprachprüfung’ afleggen.

Voor die twee examens heb ik me laten coachen door Anne Kewitsch van de Academie Aan de Angstel. Dat was een heel goede keuze! De lessen verliepen via Zoom en ik kreeg ‘huiswerk’ op. Anne is in staat gebleken mij flink aan het werk te zetten. We hebben de lestijd goed benut met flink doorwerken, tegelijk slaagde ze erin de sfeer ontspannen te houden. We hebben best veel plezier gehad tussendoor! Ze kon goed inschatten, wat voor mij het beste werkt.

Het grote voordeel vond ik dat ze bij de Academie Aan de Amstel niet alleen de inhoud van het Duits en Medisch Duits erg goed kunnen overdragen, maar ook dat ze precies weten hoe de examens verlopen. Ik heb voorbeelden van examens een paar keer van tevoren kunnen oefenen, zodat er geen verrassingen zouden zijn. Verschillende tips over hoe je bij het examen je tijd het beste indeelt, bleken erg waardevol. Ik heb de examens allebei ontspannen en met goed resultaat af kunnen ronden.

Ali

Arts | Februari 2021

Academie aan de Angstel heeft prettige en kundige docenten. Ik volgde intensieve lessen, zowel op locatie alsook via Zoom. Beide typen lessen waren heel goed ingericht, je bent actief bezig en er worden meerdere manieren mogelijk gemaakt om iets te onthouden (flashcards, herhalingen, oefeningen, etc). Ik ben erg blij met de flexibiliteit van de docenten die continue meedenken met je schema en agenda. De lessen hebben structuur mede door het gebruik van je eigen online leeromgeving, zijn duidelijk en vormen een prima voorbereiding voor het examen. Ik kan eenieder die aan het Goethe B2 examen wil deelnemen, Academie aan de Angstel aanraden.

Jelle Frankort

Arts/Onderzoeker bij Maastricht UMC | december 2020

Erg veel geleerd en klaargestoomd voor verschillende Duits toetsen. Zeer professionele en kundige lerares. Staat op alle momenten voor je daar en ondersteunt waar nodig.

Richard

Orthopedisch chirurg | September 2020

Anne Kewitsch heeft een goed overzicht van de vereisten voor de B2-Prüfung. In een prettige sfeer, waarbij er ook ruimte is voor persoonlijke gesprekken, heeft ze mij doelgericht geholpen met de voorbereidingen op het examen. Hierbij heeft Anne een ruim en gevarieerd aanbod van leer- en leesstof. Voor mij heeft het uitstekende resultaten opgeleverd!

Imre Takács

Orthopedisch chirurg | Juli 2020

Ik heb lessen gevolgd in voorbereiding Goethe-Zertifikat B2 en de Fachsprachprüfung. Voor beide toetsen ben ik ook in één keer geslaagd. Dat zegt al genoeg. Anne weet goed waar de toetsen over gaan en weet je hier dan ook goed op voor te bereiden. Zij herkent goed waar je zwakke plekken zitten en past haar lessen hier goed op aan. Ook het thuis onderwijs via de computer werkte voor mij prima. Tot slot heb ik ook gewoon met veel plezier haar lessen gevolgd. Voor iedereen die zich goed wil voorbereiden en zijn Duits wil verbeteren, raad ik Anne Kewitsch aan!

Linda van den Broek

Exportspecialist voor MKB met internationale ambities | Xportwise | Gesprächsrunde 2020

Ik heb een aantal keer deelgenomen aan de Gesprächsstunden die Anne iedere 2 weken op vrijdagmorgen organiseert. Anne bereidt een onderwerp voor, waarover je je in een klein groepje discuteert. De begeleiding van Anne is prettig en professioneel. Ongemerkt leer je nieuwe woorden en verbeter je je spreekvaardigheid in  het Duits. Het uur vliegt voorbij.

Elly de Vrijer

Leadership Consultant | Hightech Partners | MAART 2020

Anne Kewitsch is de allerbeste docent als je Duits, of zoals in mijn situatie, zakelijk Duits wilt leren en een goede gesprekspartner wilt zijn voor je Duitstalige relaties. Ik kan haar van harte, en uit eigen ervaring, aanbevelen. Zij is op charmante wijze streng, duidelijk en motiverend.

Anne verdiept zich in jouw uitdagingen door met voorbeelden te komen, die perfect aansluiten op jouw werk en vakgebied. Daarnaast maakt zij gebruik van moderne tools zoals ZOOM. Erg handig, wanneer je niet om de hoek of in Nederland woont!

Jan Posdijk

Business coach, Know how to grow | Webinar oktober 2019

Onlangs heb ik deelgenomen aan het webinar 'Het gemak van een live online les zakelijk Duits' van Anne Kewitsch (Academie Aan de Angstel). Sinds 2e klas MAVO heb ik geen Duits onderricht meer gevolgd. Ik keek enigszins op tegen het converseren in het Duits, zowel in persoonlijke zakelijke gesprekken, als online. Ik was positief verrast door de geruststellende wijze waarop Anne het taalniveau van de deelnemers respecteerde en ons binnen enkele minuten wist aan te zetten tot uitgebreide conversatie in het Duits. Gedurende het webinar werd op zeer toegankelijke wijze gewerkt aan woordenschat, uitspraak en vervoegingen. Aanvullend kregen we veel leerzame informatie over de Duitse cultuur en gebruiken, waardoor het webinar veel waardevoller was dan 'zomaar een lesje Duits'. Dit voorproefje van de Live Online trainingen van Academie Aan de Angstel heeft mij een goed en overtuigend beeld gegeven van de impactvolle wijze waarop Anne de online workshops zakelijk Duits geeft. Iedereen die overweegt om de beheersing van de Duitse taal voor zakelijk gebruik naar een hoger niveau te brengen, maar twijfelt over de juiste cursus, doet er goed aan eerst eens dit webinar te volgen. Ik kan Anne als taaltrainster Duits van harte aanbevelen!

Philippe

Arts in opleiding ongevalchirurgie SBK Villingen - Schwellingen | vaktaalexamen Düsseldorf 9-1-2020

Ik heb bij Frau Kewitsch les gevolgd als voorbereiding op de Fachsprachprüfung voor Artsen. Behalve goede lesgever, bleek zij op dit terrein een echte ervaringsdeskundige. Bovendien werkte zij erg flexibel, volledig op maat, en werd er zowel op inhoud als procedure ingezet. Tekortkomingen werden door haar snel opgemerkt en bijgestuurd. Hoewel één poging aan de Fachsprachprüfung volstond om te slagen, voelde ik mij die eerste keer meteen op bekend terrein. Ik heb de indruk in slechts enkele lessen, op een heel efficiënte manier te zijn klaargestoomd voor de test. Absolute aanrader!

 

Erik Ranschaert

MD, PHD, Radiologist | Voorbereiding B2 Najaar 2019
 

Ik ben erg blij met de professionele aanpak van Academie Aan de Angstel. Van bij het begin werd een duidelijk plan opgemaakt en werd het juiste materiaal aan de cursisten ter beschikking gesteld. Alles is ook online beschikbaar voor de cursisten, wat zeer praktisch is. De lessen zijn goed gestructureerd en Anne brengt een mooie online interactie tot stand tussen de teacher en de cursisten. Het is erg prettig dat de teacher zich zoveel mogelijk aan de agenda van de cursisten aanpast. Anne is erin geslaagd om mij op korte tijd een groot vertrouwen en een goed gevoel te geven bij het Duits, wat mij ook motiveert om mijn Duitse taalkennis te blijven verbeteren!

Richa Spoon

Arts in opleiding tot chirurg, Bocholt | Goethe B2 | vaktaalexamen Düsseldorf 5-12-2019

Ik heb een hele goede en persoonlijke voorbereiding op zowel het B2 examen als de Fachsprachprüfung gehad. En voor beide ben ik in één keer geslaagd! 

 

Michael

Internist | Goethe B2 21-3-2019

Vanwege werkzaamheden in Duitsland heb ik mij met Anne voorbereid op het B2 examen. Ik sprak wel wat Duits maar Academie Aan de Angstel heeft mij in korte tijd geholpen mijn doelen te behalen. Met name de persoonlijke, flexibele en doelgerichte aanpak heeft zeer goed uitgewerkt. Met behulp van de meetings op internet is het spreken mijn sterkste punt gebleken! Inmiddels zonder problemen geland in mijn ziekenhuis in Bremen. Veel dank Anne!

Jelle de Jong

Marketing Assistant, AVK-Plastics | Juli 2017
Bij Academie Aan de Angstel kreeg ik les van Anne Kewitsch, een zeer vaardige maar ook leuke docente. Wat ik erg prettig vond was dat ze veel oog had voor wat ik wilde leren. Echt een op maat gemaakte cursus Duits. Ook is ze erg flexibel qua planning en konden we de sessies via Skype doen, wat me erg beviel. Kortom; ik zou Academie Aan de Angstel zeker aanbevelen!

Remco Manten

Werkvoorbereider/Calculator, Faay Vianen | Mei 2018
In onze branche krijgen wij steeds meer te maken met bedrijven vanuit het buitenland, waaronder ook uit Duitsland. Om als aanspreekpunt binnen onze organisatie voor de Duitse klanten te fungeren, hebben een collega en ik ons voor de Duitse cursus opgeven. Ik heb wel direct aangegeven dat ik alleen maar1 jaar les heb gehad op de LTS. Voordat de Duitse cursus begon, hebben mijn collega en ik een intakegesprek gehad (deels in het Duits) om te kijken welk niveau wij hadden. Aan de hand van het intakegesprekken zijn de lessen voorbereid. Voor mij werden de lessen voorbereid op het gebied van mijn werkzaamheden. Zo hebben we lessen gehad met telefoongesprekken, maar ook hoe je iemand aanspreekt bijvoorbeeld op een beurs om informatie te geven over onze producten. Daarbij hebben wij een woordenlijst opgesteld in het Nederlands en die werd voor mij vertaald en ingesproken in het Duits. Zodat ik een MP4 bestand had waarnaar ik kan luisteren en ook kon ik hiermee mijn uitspraak goed leren. De MP4 bestanden gebruik ik nog steeds na de Duitse lessen om zo alles nog steeds kunnen herhalen. Het is nu voor mij mogelijk om aan de telefoon, maar ook op beurzen aan Duitse klanten informatie te vertellen over onze producten.

Marc Brands

Commercieel Accountmanager, 2Win
Mijn Academie Aan de Angstel trainer was persoonlijk en gedegen, creatief en enthousiast. Ervaren en met oog voor de persoonlijke situatie en aandachtsgebieden. Gerne wieder!

Laura Koolen

arts-assistent chirurgie

Fijne samenwerking. Flexibel in tijden als je fulltime werkt. Ook als je op het laatste moment iets later bent voor de les. Anne probeert de les op jou niveau aan te passen, langzame opbouw, probeert ook verschillende technieken om te kijken welke het beste voor jou is. Zonder Anne was het niet gelukt om in een keer te slagen!

Sam Lombaert

arts-assistent orthopedie
Mevrouw Kewitsch is zeer professioneel en biedt een individueel aangepaste cursus aan. Op basis van mijn reeds bestaande kennis werden de volgende lessen georganiseerd. Goed cursusmateriaal. Communicatie verliep altijd zeer goed, aangenaam en snel. Afspraken zijn flexibel. Veel ervaring met de Fachsprachprüfung. En deze proef werd dan ook meermaals doorlopen: de beste manier om jezelf voor te bereiden. Tussen de lessen door kreeg ik ook opdrachten om thuis uit te voeren. Ik kan deze lessen zeker aan iedereen aanbevelen als je zeker wilt slagen voor de Fachsprachprüfung in Duitsland!

Maartje Colaris

arts-assistent plastische chirurgie
Ik heb bij Frau Kewitsch de voorbereidende cursus voor mijn Medisch Duits examen (Fachsprachprüfung) gevolgd. Frau Kewitsch is goed op de hoogte van de inhoud van het examen en het benodigde Duitse spraak- en schrijfniveau dat behaald dient te worden. Ik heb de manier van aanpak, lesgeven en leren als zeer prettig ervaren. De cursus is dan ook maatwerk en werd helemaal op mijn persoonlijke behoeften afgestemd. Zelf heb ik privélessen bij haar thuis gevolgd, wat ik ook iedereen aanraden kan. We hebben het examen meermaals 'live' geoefend, waarmee ik een helder beeld heb gekregen van hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat in het examen. Zonder deze voorbereidende cursus had ik m.i. de Fachsprachprüfung niet gehaald. Gelukkig kan ik mededelen dat ik in 1 keer geslaagd ben. Frau Kewitsch verdiend dan ook van mij echt een pluim!

Halil Akol

Internist and Gastroenterologist
Ik heb een uitstekende cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank! Mocht u snel resultaat willen boeken, dan kunt u het beste Academie Aan de Angstel benaderen.

Linda van den Broek

Exportmanager, Xportwise
Met veel plezier heb ik een cursus Zakelijk Duits bij Academie Aan de Angstel gevolgd. De cursus was op maat toegesneden op mijn vragen, waardoor je snel resultaat boekt. Ook zeer prettig dat de lessen via Skype gedaan konden worden en dus een lagere tijdsinvestering vergt. Anne is een ervaren en bekwame docente. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Martin van Brakel

Arts-assistent psychiatrie, Mondriaan
Vriendelijke en deskundige docente. Zet in op communicatie alleen in het Duits, wat bevorderlijk is voor de leerprestaties. Neemt de tijd om oefeningen zo nodig in detail door te lopen, hierdoor kunnen afspraken wat uitlopen. Flexibel genoeg om afspraken in te passen in een drukke weekschema (bijvoorbeeld in de avond).

Jorieke Lokhorst

Anesthesioloog
De voorbereiding op het Goethe examen was heel persoonlijk. Anne had al bij de eerste kennismaking door wat mijn leerstijl is en waar mijn sterke en zwakke punten lagen. Tijdens de training was zij flexibel en gaf aandacht aan de onderdelen die ik nodig had. Ze heeft me zo gecoacht dat ik mij zeker voelde toen ik het examen in ging.

Mathilde Dute

International Account & Agent Manager, Koeka
Julia is een enthousiaste docente die zich goed inleeft in de behoefte van de cursist. In de trainingsuren die we tot onze beschikking hadden heeft ze mij verder geholpen en adviezen gegeven in hoe ik mijn Duits verder kan ontwikkelen. Het is voor mij een waardevolle aanvulling geweest!

Renée van Meurs

Webshop medewerker, Koeka
Julia is een zeer goede lerares, erg prettig om van te leren omdat alles duidelijk, rustig en geduldig wordt uitgelegd.

Carmen Leegwater

Webshop medewerker, Koeka
Julia is een hele fijne docent. Ze geeft relaxt les, en geeft je wat meer informatie over Duitsland zelf waardoor het interessant is om naar te luisteren en leuk is.

Ingrid Denissen-Terloo

Senior consultant, BKV Groep
In verband met het bemiddelen van artsen en medisch specialisten naar Duitsland en Zwitserland heb ik een cursus Duits voor "Personalvermittler" gevolgd bij Academie Aan de Angstel. In korte tijd heb ik goed Duits leren spreken en schrijven. Zeer praktische aanpak en les op maat op een tijdstip dat het mij goed paste. Ik ben meer dan tevreden.

Marjan van der Kolk

Urologe
Zeer goede begeleiding in zeer korte tijd naar mijn Examen B2.

Michèle de Waele

Thoraxchirurg, Univeritätsklinikum Münster
Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!

Sander Fidder

Arts Kindergeneeskunde
Ik heb van Juli t/m Oktober een cursus Duits gevolgd, ter voorbereiding op het Goethe B2 certificaat. Dit met het aanvankelijke plan uit te kunnen wijken naar Duitsland voor een opleidingsplek. Ik had al enige basiskennis, maar in korte tijd (3 maanden) heeft Anne mij op zeer doortastende wijze naar niveau B2 begeleid. Door haar manier van werken heeft ze snel door waar de knelpunten zitten, en past zij de oefeningen hierop aan. Ook biedt Anne via Skype de mogelijkheid om (onder haar begeleiding) met een andere cursist het mondeling examen voor te bereiden. Kortom: deze op maat gemaakte cursus én de uitstekende coaching heeft er toe geleid dat ik met vlag en wimpel geslaagd ben in Bonn. Bedankt!

Maarten van der Most

Program Director, Audible
Omdat ik aan de slag ga in Duitsland, was ik op zoek naar een trainer Duits. Mijn middelbare school Duits, gecombineerd met het gewoon spreken kan je een heel eind brengen op vakantie maar zakelijk moet er toch een tandje bij. Mijn huidige functie vraagt flexibiliteit en indien je klassikaal Duitse les zou volgen, dan past flexibiliteit daar niet bij. Helemaal omdat de lessen ook niet zijn afgestemd op mijn niveau en wensen. Met Anne als trainer, heb ik een partner gevonden die mij heeft geholpen mijn Duits naar een hoger maar vooral zakelijker niveau te tillen. Haar aanpak was op mijn leervraag aangepast, de onderwerpen die aan bod kwamen waren voor mij relevant. Tijdens het programma, maar ook vanwege mijn werk, werden waar nodig aanpassingen gemaakt en tussentijds gecheckt of we nog altijd de goede lijn volgden. In een beperkt aantal lessen, is mijn Duits goed vooruit gegaan en ben ik klaar voor het Duitse zakenleven. Bedankt!

Jasper Volmer

Student, Technische Universiteit Eindhoven
Jasper Volmer, Student, TU Eindhoven Ter voorbereiding op mijn studie in Oostenrijk ben ik eind september begonnen met het bestuderen van de Duitse taal onder begeleiding van Academie Aan de Angstel. Gelukkig had ik al enige ervaring met de taal en behoefde alleen de schrijfvaardigheid wat aandacht. Doormiddel van zelfstudie heb ik in de periode van september t/m begin december mijn kennis op peil gebracht om moeiteloos te slagen voor het B2-Examen. De op de individu aangepaste methode van begeleiding heeft hier veel bij geholpen.

Marc Ensink

Rayonleider, La Place
Anne is een professional in haar vakgebied. Gedrevenheid, flexibiliteit, oog voor detail en buitengewoon gemotiveerd is zij om anderen beter te maken. Dankzij Academie Aan de Angstel heb ik in zeer korte tijd mijn Duits op een hoger niveau gekregen en kan ik me goed verstaanbaar maken naar mijn Duitse collega's. Echt een aanrader om uw Duits snel en goed op een hoger niveau te krijgen.

Jan Pieter Gallas

Managing Director, MedWeb
Als eigenaar van een IT-bedrijf ben ik bezig de Duitse markt te veroveren. Academie Aan de Angstel heeft mij geholpen om te zorgen dat mijn Duits op niveau is. Altijd goed voorbereid, goed inspelend op noodzakelijke verbeteringen en geduldig. Deze prettige coaching heeft ervoor gezorgd dat ik mij nu goed kan redden op beurzen, presentaties en onderlinge gesprekken. Hulde!

Richard de Haas

Eigenaar, Koeka
Koeka wil zich beter positioneren op de Duitstalige markten en de beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is daarbij essentieel. Academie Aan de Angstel heeft het Koeka personeel op verschillende nivo's beter Duits leren spreken en schrijven. Cursusleidster Anne heeft goed geluisterd naar onze wensen en die goed en flexibel ingevuld.

Jetske van den Bijtel

Adjunct-directeur, SKOV Kinderopvang Beverwijk
Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.

Aart Coster

Eigenaar, Coster Accountants - Juli 2015
Anne informeert voor en tijdens cursus naar de omstandigheden waarin duits wordt gesproken en levert daarop gebaseerd maatwerk. Zij doceert op een prettige manier. Tevens draagt zij suggesties aan voor het thuis oefenen die passend zijn bij de persoonlijke omstandigheden.

Heleen de Winter

Toeristische Promotie, Gemeente Gouda
Academie Aan de Angstel heeft mij met prive trainingen heel goed en plezierig geholpen om in korte tijd mijn zakelijk Duits naar een hoger niveau te brengen. De lessen waren een combinatie van priveles en online mbv Google hangout. De cursusleider heeft zich ook echt verdiept in mijn werk en kon mij daardoor de juiste zaken aanleren. En niet onbelangrijk: daar horen ook omgangsregels bij. Allemaal dingen die je niet op school leert, maar wel nodig hebt in je zakelijke contacten. Zo ging ik goed voorbereid naar een heel belangrijke beurs. Ik merk dat ik mijn gesprekken nu gemakkelijker in het Duits voer. Dank je wel! Ik ga nu met plezier naar de volgende beurs in Duitsland!

Laura Beer

Arts, Karl Leisner Klinikum
Door de goede begeleiding van Academie Aan de Angstel, is het mij gelukt om binnen zeer korte tijd mijn kennis van de Duitse taal op te schroeven tot B2 niveau. Dit niveau is vereist voor de Duitse werkvergunning. Doordat de cursusleider precies op de hoogte is van wat er wordt verwacht bij de B2 toetsing konden we gericht te werk gaan met behulp van Skype, Google Hangout en privé- lessen, zelfs in de avonduren en weekenden, waar nodig. Door dit maatwerk en de positieve benadering voelde ik me tijdens de trainingen erg op mijn gemak, wat het leerproces zeker positief heeft beïnvloed. Nu kan ik met vertrouwen beginnen aan mijn droombaan in Duitsland.

Hanneke Ouwehand

Academie Aan de Angstel heeft me zeer goed geholpen met het voorbereiden van mijn sollicitatiegesprek voor een baan in Nederland bij een Duitse firma. Het gesprek met de directeur van het bedrijf was namelijk in het Duits. Toen ik aanbelde bij Academie aan de Angstel begon meteen het rollenspel. De docente had zich goed ingelezen en voorbereid. Door deze training en het materiaal dat ze mij verder heeft aangereikt om te oefenen heb ik nu een nieuwe baan!

Madeleine Tjon A Loi

arts
Ik ben erg blij met de manier waarop Academie Aan de Angstel mij heeft geholpen. Ik kwam binnen met weinig kennis van de Duitse taal en een hele specifieke wens: ik wilde medisch Duits leren voor mijn werk. De docent is grondig te werk gegaan om aan te sluiten bij wat ik wilde; we hebben bijvoorbeeld het ziekenhuissysteem van Duitsland doorgenomen en veel rollenspelen gedaan, waarbij de docent de patiënt speelde en ik zo de anamnese en het lichamelijk onderzoek in het Duits kon leren. Ik voel me nu zekerder over mijn eventuele gang naar Duitsland.

Willemein de Rudder-Huisman

Mede-eigenaar, Hunaustuben
Om mijn Duits te verbeteren heb ik bij Academie Aan de Angstel een op maat gemaakte schrijftraining gevolgd via skype. Sinds drie jaar woon ik in Duitsland alwaar ik samen met mijn man een pension heb, in het mooie Sauerland. Het spreken van Duits gaat mij door de velen contacten goed af, het schrijven bleef echter een moeilijk punt. Het was erg fijn dat Academie Aan de Angstel mij hierbij verder kon helpen. Helemaal optimaal was, dat ik de cursus interactief online kon volgen. Ik kom zeker nog een keer terug voor een vervolg cursus!

Corina de Gooier

Medewerker binnendienst, Koeka
Veel communicatie. Fijn, je moet vooral durven te spreken. Ik heb goed geleerd bestellingen op te nemen.

Pauline van Kooten

Medewerker Customer Service, Koeka
Es hat mir sehr gut gefallen. Jetzt spreche ich wieder sehr gut Deutsch. Ich habe viel gelernt.

Martin Filius

Supervisor Billings, ServiceNow
Ik heb mij aangemeld voor een privétraining zakelijk Duits naar aanleiding van een artikel in een plaatselijke krant. Dat artikel sprak mij zeer aan. In het intakegesprek heb ik aangegeven wat mijn wensen waren. Hierop heeft Anne een programma samengesteld. Ik heb de privétraining als zeer prettig ervaren. Absolute pluspunten vond ik het geleverde maatwerk, dat wil zeggen dat de cursus echt was toegespitst op mijn wensen. Daarnaast vond ik de positieve benadering van Anne een prettig pluspunt. Ik voelde me tijdens de training op mijn gemak, wat volgens mij een positieve uitwerking heeft veroorzaakt op het leerproces. Ik ben er dan ook zeker van dat de training mij echt heeft geholpen. Het is nu zaak om de theorie om te zetten in de praktijk.

Marcello Porto

Patent Examiner, European Patent Office
I needed a basic knowledge of German for a new job I was applying. I studied first on my own for 6 months... and the 5 days intensive course were fundamental to improve and to read the required level for the new job! I really liked the customize course tailored on my needs and requests.

Dr. Stanislav Taskov

Anne was my private tutor who assisted me in developing my conversational German and guided me in the process of building up my skills so I can achieve better results. I find her personal approach of a great benefit since it gives the candidate the opportunity to express his needs and thus use the time for her/his best interest. Anne is a very tentative tutor who will push you when needed but also give you the freedom to explore and experiment with your own knowledge and capabilities. I strongly recommend Anne, for those of you who are looking for the right person to facilitate them in their German knowledge and who will bring an easy-going personal touch to the learning process.

Jacques de Vries

Environmental, Health & Safety Specialist, Abbott
Recent heb ik Duitse les gevolgd bij Frau Anne Kewitsch. Het waren slechts 20 uren, maar ik heb het gevoel dat ik veel geleerd heb. Frau Anne Kewitsch past haar lesprogramma aan aan de wensen van de klant. Zij geeft op speelse wijze les (duploblokjes, speelgoedfiets, enz). Hiermee legt zij bepaalde Duitse grammatica heel duidelijk uit. Met die 20 uren heb ik weer aardig wat basis kennis opgehaald. Als ik volgend jaar weer een korte cursus Duits ga doen, dan doe ik dit weer bij Frau Anne Kewitsch.

Berna Schaefer - Pleij

PA Exec Vice Chair, Insinger de Beaufort
“Anne Kewitsch was mijn lerares Duits gedurende de afgelopen paar weken. In deze 1:1 cursus zijn vele aspecten van de Duitse taal aan de orde gekomen: grammatica, handelscorrespondentie, social talk, cultuur en literatuur. Anne is een zeer gedreven, inspirerende en energieke lerares. Ze is een professional en een prettige persoonlijkheid met wie ik graag heb gewerkt. Ik kan haar van harte aanbevelen.”

Florin Sandu

CEE Corporate Segment Manager, Amazon Web Services
As I was planning to refresh my german I found this class to be flexible, demanding enough and most important interactive. I enjoyed the focus on conversation among the students/teacher during the classes and I really feel I got better at speaking german. The trainer was supportive and always keeping the level to the right point so everybody from the class could participate in the interactive exercises from which I consider I learned a lot! Thank you!

Pedro Carvalho

"Die Kombination, von Anne gefördert, von Wortschatz- und grammatikalischen Übungen, ergänzt mit dem Zusammespiel der Kursteilnehmer, war meiner Meinung nach ideal für den Lernprozess." Facebook Twitter LinkedIn Email Google+ Deel

Frans van Wakeren

Senior Sales Trader, Petercam
"Sehr motivierte Trainerin. Die Themen waren sehr gut. Kursmaterial und Kursunterlagen waren klar und deutlich."

Jasper ten Berge

Freelance regisseur, documentairemaker, interviewer, cameraman, editor
"Anne laat in haar informele lessen ruimte aan de student om zelf onderwerpen en interessegebieden aan te dragen. De lessen kennen een goede balans tussen grammatica, leesvaardigheid en spreekvaardigheid. Door in een prettige sfeer te spreken groeit de woordenschat aanzienlijk en neemt het zelfvertrouwen om de taal onder de knie te krijgen toe. Het lesmateriaal dat thematisch aangeboden wordt, biedt naast de Duitse taalkennis ook een goed inzicht in de Duitse cultuur en geschiedenis."

Yvonne Dalhuisen

Operational Manager, UvA Talen
Anne weet op een prettige, creatieve manier de Duitse taal tot leven te brengen.