Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Berichten van je trainer Duits 4-23

Berichten van je trainer Duits 4-23

logo_nieuw.png


‍In deze nieuwsbrief:

 Waarom je extra goed Duits moet kunnen spreken als je met hooggeplaatste persone‍n spreekt

➢ Wat je over taaltoetsen hoort te weten als je als arts in Oostenrijk wilt werken

➢ Maak kennis met onze twee nieuwe trainers Amrei Volkmann en Anne Schiffer

➢ Wist je dat

 Tips voor de Duitse taal


‍Waarom je extra goed Duits moet kunnen spreken als je met hooggeplaatste personen spreekt

In gesprekken of webinars over zakendoen met Duitsers is het duidelijk, je moet Duits spreken als je in Duitsland werkt of met Duitsers zaken doet. Je Duitse gesprekspartner is allang blij dat je Duits spreekt, je mag gewoon fouten maken en je Duits mag Nederlands klinken. Dat klopt zeker in veel situaties en al helemaal als je broodjes bij de bakker haalt of een biertje op een terras drinkt.

Er zijn situaties waar dat niet geldt en waar je complexere taal moet begrijpen en correct spreken, zoals tijdens de omgang met ober- en chef-artsen, bestuursleden of CEO’s/ CFO’s. Daar heb je gevorderde taalvaardigheden voor nodig. 

 

Lees onze blog met informatie en voorbeelden van eenvoudig versus complex taalgebruik 


‍Wat je over taaltoetsen hoort te weten als je als arts in Oostenrijk wilt werken

Als arts in Oostenrijk is Duits essentieel. Je hebt een C1-niveau taaldiploma nodig, zoals het Goethe-Zertifikat C1.

Voor de registratie in de Ärzteliste is het verder verplicht een taalexamen af te leggen voor de Österreichischen Akademie der Ärzte. Ook dit examen is op C1-niveau. Het houdt in dat je flexibel en effectief met taal omgaat voor sociale, academische en beroepsmatige doeleinden. 

Bij Academie Aan de Angstel kun je een privécursus ‘Examenvoorbereiding Goethe-Zertifikat C1’ en een cursus ‘Voorbereiding ÖAK Sprachprüfung Deutsch’ volgen. 

In deze cursussen leer je Duits op C1-niveau en bereiden we je op de examens voor, zodat je weet wat je te wachten staat.


‍Maak kennis met onze twee nieuwe trainers Amrei Volkmann en Anne Schiffer

Omdat de vraag naar cursussen Duits op maat groeit, hebben we twee nieuwe taaltrainers gevonden die ons met hun ervaring, kennis en kunde ondersteunen. Zowel Anne Schiffer als Amrei Volkmann zijn native speakers en in Duitsland opgegroeid. Ze hebben beiden een lerarenopleiding afgerond, Amrei in Berlijn en Anne in Utrecht. Ze geven niet alleen overdag maar ook ’s avonds les, Anne zelfs op zondagavond. 

 

‍Amrei heeft brede interesses, haar passie is lesgeven op maat. Met inlevingsvermogen en flexibiliteit past zij de lessen zo gericht mogelijk op de behoeftes van de cursisten aan. Dit geldt voor zowel de lesmethodes als voor het lesmateriaal. Regelmatig vult ze de lessen aan met korte stukken tekst (onlineartikelen, films, podcasts) uit de Duitse media. Amrei oriënteert zich op de interesses van de cursisten en stimuleert hen veelvuldig om met plezier en succes hun taalkennis te verbeteren.


Anne werkt sinds 2013 als taaltrainer Duits. Dankzij haar afgeronde opleiding tot docent Duits werkt ze met de nieuwste didactische en pedagogische inzichten. Ze heeft ervaring in de meest uiteenlopende sectoren. Met het oog op de effectiviteit geeft ze uitsluitend les in het Duits en stimuleert ze haar cursisten om elke dag thuis en op het werk veel te oefenen. Zo beklijft het geleerde beter, wordt het zelfvertrouwen groter en gaat de Duitse taal met sprongen vooruit.

 

Lees meer over ons team


  Wist je dat ...

 

  • Katja gecertificeerd examinator bij het Goethe-instituut is?
  • Ulrike weer naar Stuttgart, waar ze vandaan komt, is verhuisd en vanaf oktober vanuit Duitsland les geeft?
  • Anne en Piet deze zomer in Zwitserland op vakantie waren, in de alpen hebben gewandeld en gefietst?
  • onze klanten niet alleen in Nederland zitten, maar ook in België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, op Aruba en op meer plekken in de wereld?

 

Tips voor de Duitse taal!

 

Een nieuwe Duitse serie op Netflix, 👉 Liebes Kind

 

Een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning 13 jaar eerder.

Hoofdrollen: Kim Riedle, Naila Schuberth, Sammy SchreiZegt het voort

Wil je ons helpen met het verspreiden van deze nieuwsbrief in je eigen netwerk?

Ken je iemand die in Duitsland zaken doet of dit van plan is te doen? Iemand die in Duitsland gaat wonen of werken, op een beurs staat, een webshop heeft, naar congressen gaat of regelmatig in Duitsland is?


Deel dan onze nieuwsbrief met die persoon. 

 

Bij voorbaat hartelijk dank! 

 

weiterleiten.png

Wil je

• meer leads in Duitsland genereren,

• groeien door meer omzet op de Duitse markt te halen,

• dezelfde taal spreken als uw zakenpartners, collega's of patiënten,

• in korte tijd ontspannen Duits praten en/of correcte e-mails schrijven,

• een internationaal erkend certificaat Duits halen?

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 


Anne_Kewitsch_Nieuwsbrief_2.jpg

logo_nieuw.png


Verantwoordelijk voor de inhoud: Academie Aan de Angstel | Anne Kewitsch

tel. 0031 (0) 85 0606 054 | e-mail info@academie-aan-de-angstel.nl

Voor informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken verwijzen wij naar ons privacy statementWilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Schrijft u dan hier uit

Lid_vd_DNHK.jpg