Duits voor Sales professionals

Wilt u als Account- of Sales Manager/Director succesvol zaken doen in Duitsland? Houdt er dan rekening mee dat niet iedere Duitser Engels spreekt. Of een Duitser Engels spreekt, hangt af van zijn leeftijd en van het bedrijf of de branche waar hij werkzaam is. Het verschilt per bedrijf en per persoon. Duitsers zijn over het algemeen minder gewend aan communiceren in een andere taal en hebben er meer moeite mee dan Nederlanders. Om een goede klantrelatie op te bouwen en te onderhouden is een goede beheersing van de Duitse taal noodzakelijk.
Academie Aan de Angstel helpt u met:
 • leren voeren van gesprekken met prospects en klanten in informeel én in zakelijk Duits
 • een succesvol verloop van uw verkoopgesprekken
 • een professionele presentatie van uw dienstverlening of product/dienst

Wat leert u in de cursus Duits voor Sales professionals

In een cursus Duits voor Sales professionals komen de volgende onderwerpen aan bod:
Het eerste contact met Duitsers
De eerste indruk telt. Als u de eerste keer met een Duitser praat, is het belangrijk dat u snel aanvoelt hoe u hem of haar aanspreekt en weet hoe u zich voorstelt. In deze les leert u de eerste gesprekken te voeren in combinatie met omgangsvormen en zakelijke idiomen. U leert iemand te begroeten, u voor te stellen, vragen te stellen om uw gesprekspartner en zijn business te leren kennen en adequaat te reageren.
Presentatie van uw bedrijf of organisatie
Wat een Duitser wil horen om overtuigd te raken dat hij met u zaken moet doen, leert u als u in het Duits uw bedrijf of organisatie presenteert. In de module ‘Presentatie van uw bedrijf of organisatie’ werken we dan ook niet uitsluitend aan het juiste taalgebruik, maar ook aan de inhoud en de opbouw van uw presentatie of elevator-pitch. Dit doen we met behulp van uw input zoals uw website of presentatie in combinatie met zakelijke idiomen.
Presentaties van uw product of dienstverlening
Als Sales professional wilt u uw product of dienstverlening niet alleen presenteren, maar ook alle vragen van prospects en klanten gedetailleerd kunnen beantwoorden. In de module ‘Presentatie van uw product of dienstverlening’ leert u met behulp van zakelijke idiomen in combinatie met de voor uw product of dienstverlening toegepaste woordenschat over alle ins en outs van uw product of dienstverlening te spreken.
Beursgesprekken voeren
Mocht u op beurzen in Duitsland staan dan nemen we deze module in uw cursus op. U heeft al geleerd over uw product of dienst te spreken. Aanvullend leert hoe u bezoekers aanspreekt en ervoor zorgt dat zij aanvullende gegevens achterlaten.
Zakelijke telefoongesprekken voeren
De telefoon is de beste vriend van een Salesprofessional. Hiermee heeft u direct contact met uw prospects en klanten. Weet u hoe een Duitser zich aan de telefoon meldt of gedag zegt? Weet u hoe u naar de gewenste gesprekspartner vraagt als u de telefoniste aan de telefoon krijgt? In deze module leert u Duitse telefoontaal te begrijpen en te gebruiken.
E-mails schrijven
Als Salesprofessionals is het schrijven en beantwoorden van e-mails onderdeel van uw dagelijkse werk. Goed schrijven is een vaardigheid die u niet alleen in uw eigen taal, maar zeker ook in het Duits op een hoog niveau hoort te beheersen. Zeker als uw contactpersonen hogere posities bekleden!
In deze lessen besteden wij aandacht aan het schrijven van e-mails in zakelijk Duits. De geschreven zakelijke taal is formeler dan we in Nederland gewend zijn. We leggen de gesproken en de geschreven taal naast elkaar. U leert belangrijke idiomen kennen en te gebruiken. Na afloop van deze module weet u hoe u een e-mail begint en eindigt en bent u met Duitse spellingsregels vertrouwd. Aan de hand van uw eigen e-mails bouwt u een bestand aan zinnen op die u telkens opnieuw kunt gebruiken. Ook krijgt u tools aangereikt die u helpen uzelf te corrigeren.
Afspraken maken
Welke idiomen bij het maken van afspraken horen en hoe u afspraken maakt, verzet of afzegt, leert u in deze module. Daarnaast komt er van alles aan de orde wat met tijd te maken heeft. Dat kunnen uitdrukkingen zijn zoals ‘einen Termin vereinbaren’ of typische fouten zoals het verschil tussen ‘Uhr’ en ‘Stunde’ of ‘am’ en ‘um’. U leert de Duitse idiomen en om deze praktisch toe te passen.
Smalltalk en netwerken
Met een trouwe klant gaan gesprekken weleens over andere onderwerpen dan zaken. U leert welke onderwerpen wel of besproken kunnen worden in Duitsland. In de lessen spreken we over het werk, de marktontwikkelingen, het weer of de vakantie.
Zakelijke grammatica
In elke les besteden we aandacht aan zakelijke grammatica. Geen rijtjes stampen of zinnen ontleden, maar fouten vermijden die tot misverstanden of pijnlijke situaties kunnen leiden. Denk daarbij aan het correcte gebruik van ‘Sie’ en ‘du’ of ‘Sie’ versus ‘Ihnen’. Door de nauwe verwantschap van het Duits met het Nederlands worden vaak typische fouten gemaakt. Deze fouten worden met behulp van speciale leertechnieken verholpen.
Duitse zakencultuur en omgangsvormen
Alleen als u uw prospects en klanten kent en hun werk- en zakencultuur begrijpt, zult u gemakkelijker zaken met ze kunnen doen. In deze module leert u uw zakenpartner kennen en te begrijpen. Hoe zijn ‘de Duitsers’ eigenlijk? Waarom zijn en handelen ze anders dan Nederlanders? Na afloop heeft u inzicht in de verschillen en overeenkomsten en bent u in staat situaties goed in te schatten.
Klachtencommunicatie en moeilijke gesprekken
Een ontevreden klant of een verkeerd geleverd product – het overkomt iedereen. Moeilijke gesprekken voeren vergt ‘Fingerspitzengefühl’ en een goede beheersing van communicatieve vaardigheden. In deze module besteden wij aandacht aan moeilijke gesprekken. Na deze module heeft u gespreksvaardigheden ontwikkeld waarmee u lastige situaties professioneel kunt oplossen.

Wat zijn de resultaten van uw cursus Duits voor Sales professionals?

Deze cursus biedt u de volgende voordelen:
 • U bent goed voorbereid op gesprekken met uw prospects en klanten.
 • U bent vertrouwd met zakelijke vocabulaires en idiomen.
 • U bent vertrouwd met de omgangsvormen in zakelijke context.
 • U beheerst de Duitse taal mondeling en schriftelijk op professioneel niveau.
 • U voelt zich een stuk ontspannener in het contact met Duitstalige klanten.

Met welke aanpak krijgen we dat voor elkaar?

Dat vertellen we u uitgebreid op onze pagina Werkwijze.

Voor wie is onze cursus Duits voor Sales professionals interessant?

Onze cursus Duits voor Salesprofessionals is met name interessant voor verkopers, internationale Sales Managers/Directors en Key Accountmanagers/Directors van bedrijven die in Duitstalige landen zaken doen én voor ondernemers en startups die hun product of dienst naar een Duitstalig land exporteren. De cursus is geschikt voor Managers/Directors in diverse branches zoals logistiek of handel. Wij passen het tempo en het niveau individueel aan op uw specifieke situatie. Wilt u weten wat uw niveau is? Laat dan uw Duits beoordelen in een vrijblijvend intakegesprek.

Welke lesvorm kiest u?

Maak een keuze uit de volgende lesvormen:
 • privéles
 • groepsles

Waar vindt uw cursus Duits voor Sales professionals plaats?

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:
 • op onze locatie in Abcoude
 • incompany bij uw bedrijf
 • bij u thuis
 • via Skype

Meer weten of een gratis intake?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Waarom Duits leren bij Academie Aan de Angstel?

 • Onze docenten hebben jarenlange ervaring en zijn native speaker Duits

 • U krijgt Duitse les helemaal afgestemd op úw wensen
 • U raakt vertrouwd met de Duitse omgangsvormen en cultuur
 • Praktijkgericht onderwijs, dus u leert door te doen
 • We maken u zelfverzekerder in de Duitse taal
 • Duits leren via Skypelessen mogelijk

Wat klanten zeggen...

 • Mathilde Dute

  Julia is een enthousiaste docente die zich goed inleeft in de behoefte van de cursist. In de trainingsuren die we tot onze beschikking hadden heeft ze mij verder geholpen en adviezen gegeven in hoe ik mijn Duits verder kan ontwikkelen. Het is voor mij een waardevolle aanvulling geweest!
 • Carmen Leegwater

  Ik heb een uitstekende cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank! Mocht u snel resultaat willen boeken, dan kunt u beste Academie Aan de Angstel benaderen.
 • Michèle de Waele

  Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!
 • Jetske van den Bijtel

  Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.
 • Corina de Gooier

  Veel communicatie. Fijn, je moet vooral durven te spreken. Ik heb goed geleerd bestellingen op te nemen.
 • Yvonne Dalhuisen

  Anne weet op een prettige, creatieve manier de Duitse taal tot leven te brengen.

  Over ons

  Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

  De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Volg ons

  Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

  Copyright © 2018 Academie aan de Angstel