Duits voor financiële professionals

Werkt u als financieel professional in een internationaal bedrijf met dochterondernemingen in Duitsland en merkt u dat uw Duitse collega’s niet vanzelfsprekend Engels spreken? Dan is deze cursus geschikt voor u. Of een Duitser Engels spreekt, hangt af van zijn leeftijd en van het bedrijf of de branche waarin hij werkt. Het verschilt per bedrijf en per persoon. Duitsers zijn over het algemeen minder gewend aan het communiceren in een andere taal en hebben er meer moeite mee dan Nederlanders. Om helder met uw collega’s in Duitsland te communiceren, is een goede beheersing van de Duitse taal bijna een noodzaak.

Academie Aan de Angstel helpt u bijvoorbeeld met:

 • voeren van gesprekken over financiële maandrapportages en jaarrekeningen
 • doorvoeren van audits
 • succesvolle adviesgesprekken
 • telefoneren en vergaderen in het Duits

Wat leert u in de cursus Duits voor financiële professionals?

In een cursus Duits voor financiële professionals komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
Het eerste contact met Duitsers
De eerste indruk telt. Als u de eerste keer met een Duitser spreekt, is het belangrijk dat u snel aanvoelt hoe u hem of haar aanspreekt en weet hoe u zich voorstelt. In deze les leert u de eerste gesprekken voeren in combinatie met omgangsvormen en zakelijke idiomen. U leert iemand te begroeten, u voor te stellen, vragen te stellen om uw gesprekspartner te leren kennen en adequaat te reageren.
Situaties bij een bedrijfsbezoek in Duitsland
Als internationaal controller gaat u geregeld naar Duitsland om met uw collega’s over processen en protocollen te vergaderen. In deze les leert u hoe u met uw Duitse collega’s vergadert, welke vragen u kunt stellen en verwachten en hoe te antwoorden. U krijgt tijdens een audit strategieën voor het leren en toepassen van de vakwoordenschat aangereikt.
Jaarrekeningen lezen en over getallen en feiten, ontwikkelingen en veranderingen in de jaarrekening spreken
Het lezen van een jaarrekening en het discussiëren erover is het onderwerp van deze les. U leert vragen te stellen over de cijfers, uw mening te geven, aanbevelingen te doen en te adviseren. We kijken naar trends en ontwikkelingen, beschrijven veranderingen en vergelijken cijfers. Een duidelijke en ondubbelzinnige uitspraak en verwoording van getallen is in deze context cruciaal. U leert in deze lessen de vakwoordenschat voor het spreken over getallen, vergelijkingen en ontwikkelingen aan de hand van concrete voorbeelden.
Zakelijke telefoongesprekken voeren
Leer in deze les hoe een Duitser zich aan de telefoon meldt of gedag zegt en hoe u zich laat doorverbinden met de gewenste gesprekspartner. Naast het spellen van namen en adressen leert u hoe u aan de telefoon kunt melden als u iets niet goed begrijpt. U leert Duitse telefoontaal te begrijpen en toe te passen.
Afspraken maken
Welke idiomen bij het maken van afspraken horen en hoe u afspraken maakt, verzet of afzegt, leert u in deze les. Daarnaast komt van alles aan de orde wat met tijd te maken heeft. Dat kunnen uitdrukkingen zijn zoals ‘einen Termin vereinbaren’ of typische fouten zoals het verschil tussen ‘Uhr’ en ‘Stunde’ of ‘am’ en ‘um’. U leert Duitse idiomen en om deze praktisch toe te passen.
E-mails schrijven
Goed schrijven is een vaardigheid die u niet alleen in uw eigen taal, maar zeker ook in het Duits op een hoog niveau hoort te beheersen. In deze lessen besteden wij aandacht aan het schrijven van e-mails in zakelijk Duits. De geschreven zakelijke Duitse taal is formeler dan wij in Nederland gewend zijn. We leggen de gesproken en de geschreven taal naast elkaar. U leert belangrijke idiomen kennen en gebruiken. Na afloop van deze module weet u hoe u een e-mail begint en eindigt en bent u met Duitse spellingsregels vertrouwd geraakt. Aan de hand van uw eigen e-mails bouwt u een bestand aan zinnen op die u telkens opnieuw kunt gebruiken. Ook krijgt u tools aangereikt die u helpen u te corrigeren.
Smalltalk met collega’s
Met uw collega’s gaan gesprekken weleens over andere onderwerpen dan zaken. U leert welke onderwerpen wel of niet besproken kunnen worden in Duitsland. In de lessen spreken we over het werk, de marktontwikkelingen, het weer en/of de vakantie.
Zakelijke grammatica
In elke les besteden we aandacht aan zakelijke grammatica. Geen rijtjes stampen of zinnen ontleden, maar fouten vermijden die tot misverstanden of pijnlijke situaties kunnen leiden en die mogelijk een negatieve uitwerking kunnen hebben. Denk daarbij aan het correcte gebruik van ‘Sie’ en ‘du’ of ‘Sie’ versus ‘Ihnen’. Door de nauwe verwantschap van het Duits met het Nederlands worden vaak typische fouten gemaakt. Deze fouten worden met behulp van speciale leertechnieken verholpen.
Duitse zakencultuur, gewoontes en omgangsvormen
Als u meer weet over de gewoontes in Duitsland en de omgangsvormen zult u gemakkelijker met uw collega’s in contact komen. In deze module leert u uw zakenpartner kennen en begrijpen. Hoe zijn ‘de Duitsers’ eigenlijk? Waarom zijn en handelen ze anders dan Nederlanders? Welke gewoontes leeft men in Duitstalige landen na die wij hier zo niet kennen? Na afloop van de training heeft u inzicht in de verschillen en overeenkomsten, bent u in staat situaties goed in te schatten en heeft u een woordenschat opgebouwd die u in uw dagelijkse werk telkens kunt toepassen.

Wat zijn de resultaten van de cursus Duits voor financieel professionals?

Deze cursus biedt u de volgende voordelen:
 • U bent goed voorbereid op gesprekken met uw collega’s.
 • U bent vertrouwd met het financiële vakjargon en kunt correct over de financiën discussiëren.
 • U bent vertrouwd met de gewoontes en omgangsvormen in zakelijke context.
 • U beheerst de Duitse taal mondeling en schriftelijk op professioneel niveau.
 • U voelt zich een stuk ontspannener in het contact met Duitstalige klanten.

Met welke aanpak krijgen we dat voor elkaar?

Dat vertellen we u uitgebreid op onze pagina Werkwijze.

Voor wie is onze cursus Duits voor financieel professionals interessant?

Onze cursus Duits voor financiële professionals is met name interessant voor CFO’s, AA-accountants, registeraccounts en internationale accountants die in internationaal opererende bedrijven werken en voor zelfstandige accountants die in Duitsland zakelijk actief zijn. Wij passen het tempo en het niveau individueel aan op uw specifieke behoefte. Wil u weten wat uw niveau is? Laat dan uw Duits beoordelen in een vrijblijvend intakegesprek.

Welke lesvorm kiest u?

Maak een keuze uit de volgende lesvormen:
 • privéles
 • groepsles

Waar vindt uw cursus Duits voor Sales professionals plaats?

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:
 • op onze locatie in Abcoude
 • incompany bij uw bedrijf
 • bij u thuis
 • via Skype

Meer weten of een gratis intake?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Waarom Duits leren bij Academie Aan de Angstel?

 • Onze docenten hebben jarenlange ervaring en zijn native speaker Duits

 • U krijgt Duitse les helemaal afgestemd op úw wensen
 • U raakt vertrouwd met de Duitse omgangsvormen en cultuur
 • Praktijkgericht onderwijs, dus u leert door te doen
 • We maken u zelfverzekerder in de Duitse taal
 • Duits leren via Skypelessen mogelijk

Wat klanten zeggen...

 • Mathilde Dute

  Julia is een enthousiaste docente die zich goed inleeft in de behoefte van de cursist. In de trainingsuren die we tot onze beschikking hadden heeft ze mij verder geholpen en adviezen gegeven in hoe ik mijn Duits verder kan ontwikkelen. Het is voor mij een waardevolle aanvulling geweest!
 • Carmen Leegwater

  Ik heb een uitstekende cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank! Mocht u snel resultaat willen boeken, dan kunt u beste Academie Aan de Angstel benaderen.
 • Michèle de Waele

  Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!
 • Jetske van den Bijtel

  Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.
 • Corina de Gooier

  Veel communicatie. Fijn, je moet vooral durven te spreken. Ik heb goed geleerd bestellingen op te nemen.
 • Yvonne Dalhuisen

  Anne weet op een prettige, creatieve manier de Duitse taal tot leven te brengen.

  Over ons

  Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

  De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Volg ons

  Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

  Copyright © 2018 Academie aan de Angstel