Anne Kewitsch

De vrouw achter Academie Aan de Angstel

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij mij om. Academie Aan de Angstel is mijn taleninstituut waarin ik, Anne Kewitsch, trainingen, cursussen en workshops Duits aanbied. Met veel plezier leer ik professionals die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers, C*O’s, projectleiders, juristen, controllers en aan artsen, verpleegkundigen of paramedici die willen werken in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk of op een andere manier actief zijn in deze landen. Mijn kracht is dat mijn klanten Duits leren op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Zij leren precies die communicatieve vaardigheden die zij nodig hebben. Elke cursus is maatwerk en komt in nauw onderling overleg tot stand.

Duits is mijn moedertaal

Ik ben opgegroeid in het Sauerland in Duitsland. Voor mijn studie ben ik naar Nederland gekomen. Voor de liefde ben ik gebleven. Van mijn tweede liefde, zakelijk Duits leren aan professionals, heb ik als zelfstandig ondernemer mijn werk gemaakt. Niet alleen help ik mijn klanten hun communicatieve vaardigheden in het Duits te verbeteren, leer ik hun dus om correct en makkelijk Duits te spreken, lezen, schrijven en luisteren, maar informeer hen ook over professionele, zakelijke omgangsvormen en gewoontes in Duitsland. En omdat ik ervaringsdeskundige ben in het leren kennen van een vreemde taal en cultuur, kan ik me heel goed inleven in mijn cursisten. Ik motiveer!

Ervaren docente Duits

Mijn wens om mijn professionele ervaring van het lesgeven te combineren met mijn moedertaal heb ik gerealiseerd op diverse taleninstituten. Daar ontwikkelde ik mij tot een bekwaam taaltrainer zakelijk Duits met uitstekende didactische kwaliteiten. In 2008 heb ik in Abcoude, onder de rook van Amsterdam, mijn Duitse taleninstituut opgericht: Academie Aan de Angstel.

Meer weten of een gratis intake?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Vergroot uw waarde en die van uw bedrijf. Duits leren geeft u een geweldige voorsprong in uw zakelijk succes!

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!
 • Mathilde Dute, International account and agent manager

  Julia is een enthousiaste docente die zich goed inleeft in de behoefte van de cursist. In de trainingsuren die we tot onze beschikking hadden heeft ze mij verder geholpen en adviezen gegeven in hoe ik mijn Duits verder kan ontwikkelen. Het is voor mij een waardevolle aanvulling geweest!

  Mei 2017

   
   
 • Webshop medewerker

  Julia is een hele fijne docent. Ze geeft relaxt les, en geeft je wat meer informatie over Duitsland zelf waardoor het interessant is om naar te luisteren en leuk is.

  Mei 2017

 • Internist and Gastroenterologist

  Ik heb uitstekend cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank!

  Lees meer...
 • 2winMarc Brands, Commercieel Accountmanager, 2Win

  Mijn Academie Aan de Angstel trainer was persoonlijk en gedegen, creatief en enthousiast. 

  Ervaren en met oog voor de persoonlijke situatie en aandachtsgebieden.

  Gerne wieder!

   

  Januari 2018 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • Webshop medewerker

  Julia is een zeer goede lerares, erg prettig om van te leren omdat alles duidelijk, rustig en geduldig wordt uitgelegd.

  Mei 2017

   

 • xportwise 180Linda van den Broek, Exportmanager, Xportwise

   Met veel plezier heb ik een cursus Zakelijk Duits bij Academie Aan de Angstel gevolgd. De cursus was op maat toegesneden op mijn vragen, waardoor je snel resultaat boekt.

  Ook zeer prettig dat de lessen via Skype gedaan konden worden en dus een lagere tijdsinvestering vergt. Anne is een ervaren en bekwame docente. Ik kan haar van harte aanbevelen.

  November 2017 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • logo AVK 180Jelle de Jong, Marketing Assistant, AVK-Plastics

  Bij Academie Aan de Angstel kreeg ik les van Anne Kewitsch, een zeer vaardige maar ook leuke docente. Wat ik erg prettig vond was dat ze veel oog had voor wat ik wilde leren. Echt een op maat gemaakte cursus Duits.

  Ook is ze erg flexibel qua planning en konden we de sessies via Skype doen, wat me erg beviel. Kortom; ik zou Academie Aan de Angstel zeker aanbevelen!

  Oktober 2017 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • mondriaan 180Martin van Brakel, Arts-assistent psychiatrie, Mondriaan

  Vriendelijke en deskundige docente.

  Zet in op communicatie alleen in het Duits, wat bevorderlijk is voor de leerprestaties.

  Neemt de tijd om oefeningen zo nodig in detail door te lopen, hierdoor kunnen afspraken wat uitlopen.

  Flexibel genoeg om afspraken in te passen in een drukke weekschema (bijvoorbeeld in de avond).

  Juli 2017

 • Anesthesioloog

  De voorbereiding op het Goethe examen was heel persoonlijk. Anne had al bij de eerste kennismaking door wat mijn leerstijl is en waar mijn sterke en zwakke punten lagen. Tijdens de training was zij flexibel en gaf aandacht aan de onderdelen die ik nodig had. Ze heeft me zo gecoacht dat ik mij zeker voelde toen ik het examen in ging.

  Juli 2017

 • Urologe

  Zeer goede begeleiding in zeer korte tijd naar mijn Examen B2

  Januari 2017

 • bkv180  Senior consultant bij BKV Groep

  In verband met het bemiddelen van artsen en medisch specialisten naar Duitsland en Zwitserland heb ik een cursus Duits voor "Personalvermittler" gevolgd bij Anne. In korte tijd heb ik goed Duits leren spreken en schrijven.

  Lees meer...
 • Thoraxchirurg  Univeritätsklinikum Münster

  Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!

  December 2016

 • Coster accountants Abcoude

  Anne informeert voor en tijdens cursus naar de omstandigheden waarin duits wordt gesproken en levert daarop gebaseerd maatwerk. Zij doceert op een prettige manier. Tevens draagt zij suggesties aan voor het thuis oefenen die passend zijn bij de persoonlijke omstandigheden.

  Juli 2015

 • Arts Kindergeneeskunde

  Ik heb van Juli t/m Oktober een cursus Duits bij Anne gevolgd, ter voorbereiding op het Goethe B2 certificaat. Dit met het aanvankelijke plan uit te kunnen wijken naar Duitsland voor een opleidingsplek. 

  Lees meer...
 • Program Director Audible

  Omdat ik aan de slag ga in Duitsland, was ik op zoek naar een trainer Duits. Mijn middelbare school Duits, gecombineerd met het gewoon spreken kan je een heel eind brengen op vakantie maar zakelijk moet er toch een tandje bij. 

  Lees meer...
 • Student aan de Technische Universiteit Eindhoven

  Ter voorbereiding op mijn studie in Oostenrijk ben ik eind september begonnen met het bestuderen van de Duitse taal onder begeleiding van Anne.
  Gelukkig had ik al enige ervaring met de taal en behoefde alleen de schrijfvaardigheid wat aandacht.

  Lees meer...
 • Toeristische Promotie bij Gemeente Gouda

  Anne heeft mij met prive trainingen heel goed en plezierig geholpen om in korte tijd mijn zakelijk Duits naar een hoger niveau te brengen. De lessen waren een combinatie van priveles en online mbv Google hangout. 

  Lees meer...
 • Adjunct-directeur bij SKOV Kinderopvang Beverwijk

  Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.

  April 2014

  Bekijk deze referentie ook op LinkedIn.

 • Arts jeugdgezondheidszorg

  Door de goede begeleiding van Anne Kewitsch, is het mij gelukt om binnen zeer korte tijd mijn kennis van de Duitse taal op te schroeven tot B2 niveau. Dit niveau is vereist voor de Duitse werkvergunning.

  Lees meer...
 • La PlaceMarc Ensink, Rayonleider, La Place

  Anne is een professional in haar vakgebied. Gedrevenheid, flexibiliteit, oog voor detail en buitengewoon gemotiveerd is zij om anderen beter te maken.

  Dankzij Academie Aan de Angstel heb ik in zeer korte tijd mijn Duits op een hoger niveau gekregen en kan ik me goed verstaanbaar maken naar mijn Duitse collega's. Echt een aanrader om uw Duits snel en goed op een hoger niveau te krijgen.

   

  Oktober 2013 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn.

 •  Med WebManaging director at MedWeb BV     

  Als eigenaar van een IT-bedrijf ben ik bezig de Duitse markt te veroveren.

  Lees meer...
 • "Mevrouw Kewitsch heeft me zeer goed geholpen met het voorbereiden van mijn sollicitatiegesprek voor een baan in Nederland bij een Duitse firma. Het gesprek met de directeur van het bedrijf was namelijk in het Duits.

  Lees meer...
 • Ik ben erg blij met de manier waarop Anne mij heeft geholpen. Ik kwam binnen met weinig kennis van de Duitse taal en een hele specifieke wens: ik wilde medisch Duits leren voor mijn werk. 

  Lees meer...
 • logo Eigenaar Koeka BV

  Koeka wil zich beter positioneren op de Duitstalige markten en de beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is daarbij essentieel.

  Lees meer...
 • hunaustuben_logo  Mede-eigenaar pensioen Hunaustuben

  Om mijn Duits te verbeteren heb ik bij Anne een op maat gemaakte schrijftraining gevolgd via skype. 

  Lees meer...
 • Medewerker binnendienst Koeka BV

  Veel communicatie. Fijn, je moet vooral durven te spreken. Ik heb goed geleerd bestellingen op te nemen.

  Februari 2012

 • Medewerker customer service bij Koeka BV

  Es hat mir sehr gut gefallen. Jetzt spreche ich wieder sehr gut Deutsch. Ich habe viel gelernt.

  April 2012

 • Supervisor Billings at ServiceNow – The Enterprise Cloud Company

  Ik heb mij aangemeld voor een privétraining zakelijk Duits naar aanleiding van een artikel in een plaatselijke krant. Dat artikel sprak mij zeer aan.

  Lees meer...
 • Patent Examiner at European Patent Office

  I needed a basic knowledge of German for a new job I was applying. I studied first on my own for 6 months...

  Lees meer...
 • Anne was my private tutor who assisted me in developing my conversational German and guided me in the process of building up my skills so I can achieve better results.

  Lees meer...
 • Environmental, Health and Safety Specialist at Abbott

  Recent heb ik Duitse les gevolgd bij Frau Anne Kewitsch. Het waren slechts 20 uren, maar ik heb het gevoel dat ik veel geleerd heb.

  Lees meer...
 • Personal Assistant Executive Vice Chairman at Insinger de Beaufort

  “Anne Kewitsch was mijn lerares Duits gedurende de afgelopen paar weken. In deze 1:1 cursus zijn vele aspecten van de Duitse taal aan de orde gekomen: grammatica, handelscorrespondentie, social talk, cultuur en literatuur.

  Lees meer...
 • IT&C, AWS, Cloud Services Sales & Business Development

  - As I was planning to refresh my german I found this class to be flexible, demanding enough and most important interactive.

  Lees meer...
 • "Die Kombination, von Anne gefördert, von Wortschatz- und grammatikalischen Übungen, ergänzt mit dem Zusammespiel der Kursteilnehmer, war meiner Meinung nach ideal für den Lernprozess."

 •  Senior Sales Trader at Petercam

  "Sehr motivierte Trainerin. Die Themen waren sehr gut. Kursmaterial und Kursunterlagen waren klar und deutlich."

 • Freelance regisseur, documentairemaker, interviewer, cameraman, editor

  "Anne laat in haar informele lessen ruimte aan de student om zelf onderwerpen en interessegebieden aan te dragen

  Lees meer...
 • logo uva talenOperational Manager at UvA Talen

  Anne weet op een prettige, creatieve manier de Duitse taal tot leven te brengen.

Zakelijk Duits leren bij Academie Aan de Angstel

Lees hier wat  klanten  over Academie Aan de Angstel vertellen of hoe de trainingen eruit zien. 

Inschrijven nieuwsbrief Academie Aan de Angstel

 

Lid vd DNHK

 

 

Reacties AAdA 4