• slider zakelijk duits
 • slider medisch duits
 • slider skypeles
 • Slider Sprechstunde Duits
   

Koeka: Een cursus Zakelijk Duits voor de Customer Service

Het baby- en kindermerk Koeka heeft o.m. in Duitsland een webshop. Dagelijks bellen Duitse klanten bij het bedrijf in Bussum om producten te bestellen, om vragen te stellen of om te reclameren. Koeka vroeg een cursus Zakelijk Duits voor zijn Customer Service medewerkers.

Het doel van de cursus Zakelijk Duits voor medewerkers Customer Service

Er waren te weinig medewerkers die de Duitse klanten telefonisch of per e-mail te woord konden staan. De telefoontjes werden telkens aan een paar collega’s doorgespeeld. De vraag was om een vijftal medewerkers op te leiden zodat er meer medewerkers Duitstalige klanten verder konden helpen om uiteindelijk de omzet te vergroten. 

De cursus Zakelijk Duits voor Customer Service in de praktijk

De medewerkers leerden idiomen, in dit geval telefoonteksten. Zij luisterden naar opnamen van telefoontjes om te leren hoe dat in Duitsland gaat. Al gauw bleek dat men in Duitsland heel anders met elkaar telefoneert dan in Nederland. Bijvoorbeeld het opnemen van de telefoon is al anders. De zinnen die de medewerkers moesten kennen en kunnen, werden verzameld en in een document opgeslagen. Dit document ligt naast hun telefoon. Om misverstanden met klanten te voorkomen leerden zij ook op een beleefde manier navragen als iets niet duidelijk was. Wij oefenden in rollenspelen: Zij kregen concrete opdrachten, zoals telefoontjes van een klant die een product niet heeft ontvangen en vraagt wat er aan de hand is.

De telefoontjes werden opgenomen. De cursisten luisterden naar zichzelf en gaven feedback. Op die manier leerden zij waar hun valkuilen lagen. Opnieuw oefenden wij het telefoneren. Een collega van mij belde zogenaamd als klant op, waardoor het rollenspel nog realistischer werd.

Duitse zakelijke e-mails leren schrijven in de praktijk

Met het schrijven van e-mails ging het als volgt: Nederlandse e-mails werden door Academie Aan de Angstel vertaald. Vervolgens werden van alle onderdelen (datum, aanhef, referentieregel, afsluiting enz.) aparte bouwstenen gemaakt. Samen hebben wij naar deze bouwstenen gekeken. De cursisten kregen schrijfopdrachten en gingen e-mails in het Duits met hulp van deze bouwstenen schrijven. Het werken met tekstbouwstenen is een kwestie van kopiëren en plakken (copy-paste). Elke medewerker heeft nu op haar computer een bestand met de bouwstenen die in het e-mailverkeer nodig zijn.

Na drie trainingen werd een evaluatie ingelast. Het bleek dat de medewerkers het niet handig vonden met zo velen tegelijkertijd twee uur lang niet voor de klant aanwezig te zijn. Er werd besloten de groep te splitsen. De twee groepen werden op niveau ingedeeld. Elke groep kreeg vijf kwartier les. Op die manier kon elke groep in haar eigen tempo en op haar niveau de training volgen.

Het resultaat van de cursus Zakelijk Duits voor Customer Service

Aan het einde van de training waren alle medewerkers enthousiast over hoe vanzelfsprekend iedereen de telefoon opnam als er een telefoontje uit Duitsland kwam. Alle vijf medewerkers begrijpen de Duitse klanten en kunnen deze zelfverzekerd en professioneel te woord staan.

Lees de recensies van Richard de Haas, Corina de Gooier en Pauline van Kooten.

Meer weten over een cursus Zakelijk Duits voor Customer Service?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bespreek de mogelijkheden met Academie Aan de Angstel.

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

 

 • Sam Lombaert,  arts-assistent orthopedie

  Mevrouw Kewitsch is zeer professioneel en biedt een individueel aangepaste cursus aan.

  Op basis van mijn reeds bestaande kennis werden de volgende lessen georganiseerd. Goed cursusmateriaal. Communicatie verliep altijd zeer goed, aangenaam en snel. Afspraken zijn flexibel. Veel ervaring met de Fachsprachprüfung. En deze proef werd dan ook meermaals doorlopen: de beste manier om jezelf voor te bereiden. Tussen de lessen door kreeg ik ook opdrachten om thuis uit te voeren. Ik kan deze lessen zeker aan iedereen aanbevelen als je zeker wilt slagen voor de Fachsprachprüfung in Duitsland!

  Oktober 2018

 • Maartje Colaris, arts-assistent plastische chirurgie

  Ik heb bij Frau Kewitsch de voorbereidende cursus voor mijn Medisch Duits examen (Fachsprachprüfung) gevolgd.

  Frau Kewitsch is goed op de hoogte van de inhoud van het examen en het benodigde Duitse spraak- en schrijfniveau dat behaald dient te worden. Ik heb de manier van aanpak, lesgeven en leren als zeer prettig ervaren. De cursus is dan ook maatwerk en werd helemaal op mijn persoonlijke behoeften afgestemd. Zelf heb ik privélessen bij haar thuis gevolgd, wat ik ook iedereen aanraden kan. We hebben het examen meermaals 'live' geoefend, waarmee ik een helder beeld heb gekregen van hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat in het examen. Zonder deze voorbereidende cursus had ik m.i. de Fachsprachprüfung niet gehaald. Gelukkig kan ik mededelen dat ik in 1 keer geslaagd ben. Frau Kewitsch verdiend dan ook van mij echt een pluim!

  Juni 2018

 • Faay1Remco Manten, Werkvoorbereider/Calculator, Faay Vianen

  In onze branche krijgen wij steeds meer te maken met bedrijven vanuit het buitenland, waaronder ook uit Duitsland. Om als aanspreekpunt binnen onze organisatie voor de Duitse klanten te fungeren, hebben een collega en ik ons voor de Duitse cursus opgeven. Ik heb wel direct aangegeven dat ik alleen maar1 jaar les heb gehad op de LTS.

  Voordat de Duitse cursus begon, hebben mijn collega en ik een intakegesprek gehad (deels in het Duits) om te kijken welk niveau wij hadden. Aan de hand van het intakegesprekken zijn de lessen voorbereid.

  Voor mij werden de lessen voorbereid op het gebied van mijn werkzaamheden. Zo hebben we lessen gehad met telefoongesprekken, maar ook hoe je iemand aanspreekt bijvoorbeeld op een beurs om informatie te geven over onze producten. Daarbij hebben wij een woordenlijst opgesteld in het Nederlands en die werd voor mij vertaald en ingesproken in het Duits. Zodat ik een MP4 bestand had waarnaar ik kan luisteren en ook kon ik hiermee mijn uitspraak goed leren. De MP4 bestanden gebruik ik nog steeds na de Duitse lessen om zo alles nog steeds kunnen herhalen.

  Het is nu voor mij mogelijk om aan de telefoon, maar ook op beurzen aan Duitse klanten informatie te vertellen over onze producten.

   Juni 2018

 • koeka 180

  Mathilde Dute, International Account & Agent Manager, Koeka

  Julia is een enthousiaste docente die zich goed inleeft in de behoefte van de cursist. In de trainingsuren die we tot onze beschikking hadden heeft ze mij verder geholpen en adviezen gegeven in hoe ik mijn Duits verder kan ontwikkelen. Het is voor mij een waardevolle aanvulling geweest!

  Mei 2017

 • koeka 180

  Carmen Leegwater, Webshop medewerker, Koeka

  Julia is een hele fijne docent. Ze geeft relaxt les, en geeft je wat meer informatie over Duitsland zelf waardoor het interessant is om naar te luisteren en leuk is.

  Mei 2017

 • Halil Akol, Internist and Gastroenterologist

  Ik heb uitstekend cursus Duits mogen genieten op zeer professionele wijze. Anne Dank!

  Mocht snel resultaat willen boeken, dan kunt u beste Academie Aan de Angstel benaderen.

  Februari 2018 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • 2winMarc Brands, Commercieel Accountmanager, 2Win

  Mijn Academie Aan de Angstel trainer was persoonlijk en gedegen, creatief en enthousiast. 

  Ervaren en met oog voor de persoonlijke situatie en aandachtsgebieden.

  Gerne wieder!

   

  Januari 2018 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • koeka 180

  Renée van Meurs, Webshop medewerker, Koeka

  Julia is een zeer goede lerares, erg prettig om van te leren omdat alles duidelijk, rustig en geduldig wordt uitgelegd.

  Mei 2017

   

 • xportwise 180Linda van den Broek, Exportmanager, Xportwise

   Met veel plezier heb ik een cursus Zakelijk Duits bij Academie Aan de Angstel gevolgd. De cursus was op maat toegesneden op mijn vragen, waardoor je snel resultaat boekt.

  Ook zeer prettig dat de lessen via Skype gedaan konden worden en dus een lagere tijdsinvestering vergt. Anne is een ervaren en bekwame docente. Ik kan haar van harte aanbevelen.

  November 2017 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • logo AVK 180Jelle de Jong, Marketing Assistant, AVK-Plastics

  Bij Academie Aan de Angstel kreeg ik les van Anne Kewitsch, een zeer vaardige maar ook leuke docente. Wat ik erg prettig vond was dat ze veel oog had voor wat ik wilde leren. Echt een op maat gemaakte cursus Duits.

  Ook is ze erg flexibel qua planning en konden we de sessies via Skype doen, wat me erg beviel. Kortom; ik zou Academie Aan de Angstel zeker aanbevelen!

  Oktober 2017 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn

 • mondriaan 180Martin van Brakel, Arts-assistent psychiatrie, Mondriaan

  Vriendelijke en deskundige docente.

  Zet in op communicatie alleen in het Duits, wat bevorderlijk is voor de leerprestaties.

  Neemt de tijd om oefeningen zo nodig in detail door te lopen, hierdoor kunnen afspraken wat uitlopen.

  Flexibel genoeg om afspraken in te passen in een drukke weekschema (bijvoorbeeld in de avond).

  Juli 2017

 • Jorieke Lokhorst, Anesthesioloog

  De voorbereiding op het Goethe examen was heel persoonlijk. Anne had al bij de eerste kennismaking door wat mijn leerstijl is en waar mijn sterke en zwakke punten lagen. Tijdens de training was zij flexibel en gaf aandacht aan de onderdelen die ik nodig had. Ze heeft me zo gecoacht dat ik mij zeker voelde toen ik het examen in ging.

  Juli 2017

 • Marjan van der Kolk, Urologe

  Zeer goede begeleiding in zeer korte tijd naar mijn Examen B2.

  Januari 2017

 • bkv180Ingrid Denissen-Terloo, Senior consultant, BKV Groep

  In verband met het bemiddelen van artsen en medisch specialisten naar Duitsland en Zwitserland heb ik een cursus Duits voor "Personalvermittler" gevolgd bij Academie Aan de Angstel.

  In korte tijd heb ik goed Duits leren spreken en schrijven.

  Zeer praktische aanpak en les op maat op een tijdstip dat het mij goed paste. Ik ben meer dan tevreden.

  April 2017 / * Deze cursus werd online via Skype gegeven.

   

 • UKM 180

  Michèle de Waele, Thoraxchirurg, Univeritätsklinikum Münster

  Heel goede cursus! Zeker aan te raden! Zelfstudie met persoonlijke interactie bij vragen! Wekelijkse Skype/Zoom lesmomenten. Was voor mij ideaal!

  December 2016

 • Coster 180

  Aart Coster, Eigenaar, Coster Accountants

  Anne informeert voor en tijdens cursus naar de omstandigheden waarin duits wordt gesproken en levert daarop gebaseerd maatwerk. Zij doceert op een prettige manier. Tevens draagt zij suggesties aan voor het thuis oefenen die passend zijn bij de persoonlijke omstandigheden.

  Juli 2015

 • Sander Fidder, Arts Kindergeneeskunde

  Ik heb van Juli t/m Oktober een cursus Duits gevolgd, ter voorbereiding op het Goethe B2 certificaat. Dit met het aanvankelijke plan uit te kunnen wijken naar Duitsland voor een opleidingsplek.

  Ik had al enige basiskennis, maar in korte tijd (3 maanden) heeft Anne mij op zeer doortastende wijze naar niveau B2 begeleid. Door haar manier van werken heeft ze snel door waar de knelpunten zitten, en past zij de oefeningen hierop aan. Ook biedt Anne via Skype de mogelijkheid om (onder haar begeleiding) met een andere cursist het mondeling examen voor te bereiden.

  Kortom: deze op maat gemaakte cursus én de uitstekende coaching heeft er toe geleid dat ik met vlag en wimpel geslaagd ben in Bonn. Bedankt!

  Januari 2016

 • audible 180Maarten van der Most, Program Director, Audible

  Omdat ik aan de slag ga in Duitsland, was ik op zoek naar een trainer Duits. Mijn middelbare school Duits, gecombineerd met het gewoon spreken kan je een heel eind brengen op vakantie maar zakelijk moet er toch een tandje bij.

  Mijn huidige functie vraagt flexibiliteit en indien je klassikaal Duitse les zou volgen, dan past flexibiliteit daar niet bij. Helemaal omdat de lessen ook niet zijn afgestemd op mijn niveau en wensen. Met Anne als trainer, heb ik een partner gevonden die mij heeft geholpen mijn Duits naar een hoger maar vooral zakelijker niveau te tillen. Haar aanpak was op mijn leervraag aangepast, de onderwerpen die aan bod kwamen waren voor mij relevant. Tijdens het programma, maar ook vanwege mijn werk, werden waar nodig aanpassingen gemaakt en tussentijds gecheckt of we nog altijd de goede lijn volgden.

  In een beperkt aantal lessen, is mijn Duits goed vooruit gegaan en ben ik klaar voor het Duitse zakenleven. Bedankt!

  Juni 2016

 • tue 180Jasper Volmer, Student, TU Eindhoven

  Ter voorbereiding op mijn studie in Oostenrijk ben ik eind september begonnen met het bestuderen van de Duitse taal onder begeleiding van Academie Aan de Angstel. Gelukkig had ik al enige ervaring met de taal en behoefde alleen de schrijfvaardigheid wat aandacht.

  Doormiddel van zelfstudie heb ik in de periode van september t/m begin december mijn kennis op peil gebracht om moeiteloos te slagen voor het B2-Examen. De op de individu aangepaste methode van begeleiding heeft hier veel bij geholpen. 

  Maart 2015

 • gouda 180Heleen de Winter, Toeristische Promotie, Gouda

  Academie Aan de Angstel heeft mij met prive trainingen heel goed en plezierig geholpen om in korte tijd mijn zakelijk Duits naar een hoger niveau te brengen. De lessen waren een combinatie van priveles en online mbv Google hangout. 

  De cursusleider heeft zich ook echt verdiept in mijn werk en kon mij daardoor de juiste zaken aanleren. En niet onbelangrijk: daar horen ook omgangsregels bij. Allemaal dingen die je niet op school leert, maar wel nodig hebt in je zakelijke contacten. Zo ging ik goed voorbereid naar een heel belangrijke beurs. Ik merk dat ik mijn gesprekken nu gemakkelijker in het Duits voer.

  Dank je wel! Ik ga nu met plezier naar de volgende beurs in Duitsland!

  Juni 2014

 • SKOV 180

  Jetske van den Bijtel, Adjunct-directeur, SKOV Kinderopvang Beverwijk

  Anne Kewitsch is een uitstekende lerares Duits. Ze helpt je waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheid voor het leren bij jezelf. Ze plaatst het leren in de context van het gestelde doel.

  April 2014 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn.

 • karl leisner 180Laura Beer, Arts, Karl Leisner Klinikum

  Door de goede begeleiding van Academie Aan de Angstel, is het mij gelukt om binnen zeer korte tijd mijn kennis van de Duitse taal op te schroeven tot B2 niveau. Dit niveau is vereist voor de Duitse werkvergunning. Doordat de cursusleider precies op de hoogte is van wat er wordt verwacht bij de B2 toetsing konden we gericht te werk gaan met behulp van Skype, Google Hangout en privé- lessen, zelfs in de avonduren en weekenden, waar nodig.

  Door dit maatwerk en de positieve benadering voelde ik me tijdens de trainingen erg op mijn gemak, wat het leerproces zeker positief heeft beïnvloed. Nu kan ik met vertrouwen beginnen aan mijn droombaan in Duitsland.

  Mei 2014

 • La PlaceMarc Ensink, Rayonleider, La Place

  Anne is een professional in haar vakgebied. Gedrevenheid, flexibiliteit, oog voor detail en buitengewoon gemotiveerd is zij om anderen beter te maken.

  Dankzij Academie Aan de Angstel heb ik in zeer korte tijd mijn Duits op een hoger niveau gekregen en kan ik me goed verstaanbaar maken naar mijn Duitse collega's. Echt een aanrader om uw Duits snel en goed op een hoger niveau te krijgen.

   

  Oktober 2013 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn.

 • med web 180Jan Pieter Gallas, Managing Director, MedWeb

  Als eigenaar van een IT-bedrijf ben ik bezig de Duitse markt te veroveren.

  Academie Aan de Angstel heeft mij geholpen om te zorgen dat mijn Duits op niveau is. Altijd goed voorbereid, goed inspelend op noodzakelijke verbeteringen en geduldig. Deze prettige coaching heeft ervoor gezorgd dat ik mij nu goed kan redden op beurzen, presentaties en onderlinge gesprekken. Hulde!

  Mei 2013 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn.

 • Hanneke Ouwehand

  Academie Aan de Angstel heeft me zeer goed geholpen met het voorbereiden van mijn sollicitatiegesprek voor een baan in Nederland bij een Duitse firma. Het gesprek met de directeur van het bedrijf was namelijk in het Duits.

  Toen ik aanbelde bij Academie aan de Angstel begon meteen het rollenspel. De docente had zich goed ingelezen en voorbereid. Door deze training en het materiaal dat ze mij verder heeft aangereikt om te oefenen heb ik nu een nieuwe baan!

  Juni 2013

 • Madeleine Tjon A Loi

  Ik ben erg blij met de manier waarop Academie Aan de Angstel mij heeft geholpen. Ik kwam binnen met weinig kennis van de Duitse taal en een hele specifieke wens: ik wilde medisch Duits leren voor mijn werk

  De docent is grondig te werk gegaan om aan te sluiten bij wat ik wilde; we hebben bijvoorbeeld het ziekenhuissysteem van Duitsland doorgenomen en veel rollenspelen gedaan, waarbij de docent de patiënt speelde en ik zo de anamnese en het lichamelijk onderzoek in het Duits kon leren. Ik voel me nu zekerder over mijn eventuele gang naar Duitsland.

  Juli 2012

 • koeka 180Richard de Haas, Eigenaar, Koeka

  Koeka wil zich beter positioneren op de Duitstalige markten en de beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is daarbij essentieel.

  Academie Aan de Angstel heeft het Koeka personeel op verschillende nivo's beter Duits leren spreken en schrijven. Cursusleidster Anne heeft goed geluisterd naar onze wensen en die goed en flexibel ingevuld.

  Mei 2012 / Lees over de aanpak van Academie Aan de Angstel, het verloop en het resultaat van deze groepstraining.

 • hunaustuben logo 180Willemein de Rudder-Huisman, Mede-eigenaar, Hunaustuben

  Om mijn Duits te verbeteren heb ik bij Academie Aan de Angstel een op maat gemaakte schrijftraining gevolgd via skype.

  Sinds drie jaar woon ik in Duitsland alwaar ik samen met mijn man een pension heb, in het mooie Sauerland. Het spreken van Duits gaat mij door de velen contacten goed af, het schrijven bleef echter een moeilijk punt.

  Het was erg fijn dat Academie Aan de Angstel mij hierbij verder kon helpen. Helemaal optimaal was, dat ik de cursus interactief online kon volgen. Ik kom zeker nog een keer terug voor een vervolg cursus!

  Juli 2012 / Lees hier meer over deze cursus en het resultaat. 

 • koeka 180

  Corina de Gooier, Medewerker binnendienst, Koeka

  Veel communicatie. Fijn, je moet vooral durven te spreken. Ik heb goed geleerd bestellingen op te nemen.

  Februari 2012

 • koeka 180

  Pauline van Kooten, Medewerker Customer Service, Koeka

  Es hat mir sehr gut gefallen. Jetzt spreche ich wieder sehr gut Deutsch. Ich habe viel gelernt.

  April 2012

 • servicenow 180

  Martin Filius, Supervisor Billings, ServiceNow

  Ik heb mij aangemeld voor een privétraining zakelijk Duits naar aanleiding van een artikel in een plaatselijke krant. Dat artikel sprak mij zeer aan. In het intakegesprek heb ik aangegeven wat mijn wensen waren. Hierop heeft Anne een programma samengesteld. Ik heb de privétraining als zeer prettig ervaren.

  Absolute pluspunten vond ik het geleverde maatwerk, dat wil zeggen dat de cursus echt was toegespitst op mijn wensen. Daarnaast vond ik de positieve benadering van Anne een prettig pluspunt. Ik voelde me tijdens de training op mijn gemak, wat volgens mij een positieve uitwerking heeft veroorzaakt op het leerproces. Ik ben er dan ook zeker van dat de training mij echt heeft geholpen. Het is nu zaak om de theorie om te zetten in de praktijk.

  Juni 2012

 • epo 180

  Marcello Porto, Patent Examiner, European Patent Office

  I needed a basic knowledge of German for a new job I was applying. I studied first on my own for 6 months...

  and the 5 days intensive course were fundamental to improve and to read the required level for the new job!

  I really liked the customize course tailored on my needs and requests.

  Maart 2012

 • Dr. Stanislav Taskov

  Anne was my private tutor who assisted me in developing my conversational German and guided me in the process of building up my skills so I can achieve better results.

  I find her personal approach of a great benefit since it gives the candidate the opportunity to express his needs and thus use the time for her/his best interest.

  Anne is a very tentative tutor who will push you when needed but also give you the freedom to explore and experiment with your own knowledge and capabilities.

  I strongly recommend Anne, for those of you who are looking for the right person to facilitate them in their German knowledge and who will bring an easy-going personal touch to the learning process.

  Juli 2011

 • abbott 180

  Jacques de Vries, Environmental, Health & Safety Specialist, Abbott

  Recent heb ik Duitse les gevolgd bij Frau Anne Kewitsch. Het waren slechts 20 uren, maar ik heb het gevoel dat ik veel geleerd heb.

  Frau Anne Kewitsch past haar lesprogramma aan aan de wensen van de klant. Zij geeft op speelse wijze les (duploblokjes, speelgoedfiets, enz). Hiermee legt zij bepaalde Duitse grammatica heel duidelijk uit.

  Met die 20 uren heb ik weer aardig wat basis kennis opgehaald. Als ik volgend jaar weer een korte cursus Duits ga doen, dan doe ik dit weer bij Frau Anne Kewitsch.

  Juli 2011

 • insinger de beaufort 180

  Berna Schaefer - Pleij, PA Exec Vice Chair, Insinger de Beaufort

  “Anne Kewitsch was mijn lerares Duits gedurende de afgelopen paar weken. In deze 1:1 cursus zijn vele aspecten van de Duitse taal aan de orde gekomen: grammatica, handelscorrespondentie, social talk, cultuur en literatuur.

  Anne is een zeer gedreven, inspirerende en energieke lerares. Ze is een professional en een prettige persoonlijkheid met wie ik graag heb gewerkt. Ik kan haar van harte aanbevelen.”

  Mei 2011 / Bekijk deze referentie ook op LinkedIn.

 • amazon web services 180

  Florin Sandu, CEE Corporate Segment Manager, Amazon Web Services

  - As I was planning to refresh my german I found this class to be flexible, demanding enough and most important interactive.

  I enjoyed the focus on conversation among the students/teacher during the classes and I really feel I got better at speaking german. The trainer was supportive and always keeping the level to the right point so everybody from the class could participate in the interactive exercises from which I consider I learned a lot! Thank you!

 • Pedro Carvalho

  "Die Kombination, von Anne gefördert, von Wortschatz- und grammatikalischen Übungen, ergänzt mit dem Zusammespiel der Kursteilnehmer, war meiner Meinung nach ideal für den Lernprozess."

 • Petercam 180

  Frans van Wakeren, Senior Sales Trader, Petercam

  "Sehr motivierte Trainerin. Die Themen waren sehr gut. Kursmaterial und Kursunterlagen waren klar und deutlich."

 • akula de haaien 180

  Jasper ten Berge, Freelance regisseur, documentairemaker, interviewer, cameraman, editor

  "Anne laat in haar informele lessen ruimte aan de student om zelf onderwerpen en interessegebieden aan te dragen.

  De lessen kennen een goede balans tussen grammatica, leesvaardigheid en spreekvaardigheid. Door in een prettige sfeer te spreken groeit de woordenschat aanzienlijk en neemt het zelfvertrouwen om de taal onder de knie te krijgen toe. Het lesmateriaal dat thematisch aangeboden wordt, biedt naast de Duitse taalkennis ook een goed inzicht in de Duitse cultuur en geschiedenis."

 • uva talen 180

  Yvonne Dalhuisen, Operational Manager, UvA Talen

  Anne weet op een prettige, creatieve manier de Duitse taal tot leven te brengen.

Zakelijk Duits leren bij Academie Aan de Angstel

Lees hier wat  klanten  over Academie Aan de Angstel vertellen of hoe de trainingen eruit zien. 

Inschrijven nieuwsbrief Academie Aan de Angstel

 

Lid vd DNHK

 

 

Reacties AAdA 4