Madeleine Tjon-a-Loi: Een cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2

In juni kreeg ik een telefoontje van de arts Madeleine Tjon-a-Loi. Mevrouw Tjon-a-Loi vroeg mij om hulp bij de Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2. Zij had eerder een cursus Medisch Duits bij mij gevolgd om in Duitsland als arts te kunnen werken. De voorwaarden om voor Approbation1 in aanmerking te komen, zijn daarna echter gewijzigd.

De vraag

Mevrouw Tjon-a-Loi vroeg ons haar te helpen het examen te halen. Zij had zich in Duitsland bij het Goetheinstitut aangemeld voor het Goethe-Zertifikat B2.

Mijn voorstel voor een cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2

Mevrouw Tjon-a-Loi zou met behulp van een leerboek Duits zelf de woordenschat, de grammatica, het luisteren en lezen leren. Tijdens de contacturen zouden we actieve vaardigheden schrijven en spreken trainen, haar vragen beantwoorden en haar op de verschillende examenonderdelen voorbereiden.

Stappenplan voor de Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2

Er is een stappenplan en een tijdschema opgesteld waarin de te leren hoofdstukken en onderwerpen waren opgenomen en waarin wij de vorderingen van de cursiste zichtbaar maakten. De datum van het examen was uitgangspunt voor het tijdschema.

Het resultaat van de cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat B2

Mevrouw Tjon a Loi is in één keer geslaagd.

De investering

De cursiste begon op taalniveau A22. Het leertraject duurde 12 weken. We hebben 22 uur samengewerkt. Thuis heeft zij ongeveer 10 uur per week geleerd. In totaal heeft zij ongeveer 140 uur aan de voorbereiding van het examen Duits B2 besteed.

Meer weten over de cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag bij het voorbereiden van het examen B2.

Contact AAdA 8

__________________________

1 De Approbation is vergelijkbaar met de Nederlandse BIG-registratie.
2 De Raad van Europa heeft een meetlat gemaakt waarin je het haalniveau van mensen kunt meten. A1 is het laagste taalniveau en C2 het hoogste. Deze meetlat is geschikt voor alle Europese talen.


Academie Aan de Angstel op de DNHK Duitslanddag (14 september 2020 in Utrecht)
"Zet – voor even – je roze bril af: 3 kritische vragen voordat je gaat uitbreiden naar Duitsland"

In verband met het coronavirus is de 4e editie van de DNHK Duitslanddag van 25 maart naar 14 september 2020 verplaatst. Tijdens het grootste Duitsland-evenement in Nederland zal Cactus Marketing in samenwerking met Academie aan de Angstel een infosessie voor mkb'ers houden die focust op de voorbereiding voor hun marktentree in Duitsland.

Nederlanders staan bekend om hun zelfvertrouwen. Daarbij vertrouwen ze erop altijd wel een oplossing te vinden als zich problemen voordoen. Een prachtige eigenschap, vinden wij Duitsers. Maar als je de Duitse markt op wilt, is het verstandig je daar goed op voor te bereiden. Dat zal je behoeden voor mislukkingen en onnodige kosten. Doe het dus eens op z’n Duits: onze 3 kritische vragen en tips zullen je helpen om je entree in Duitsland succesvol te maken.

Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Meest gelezen blogs

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2018 Academie aan de Angstel