Met meer zelfvertrouwen communiceren met Duitse klanten

Zakelijk Duits – met meer zelfvertrouwen communiceren met Duitse klanten

Met zo’n ruim 80 miljoen Duitsers als potentiële klanten is het niet gek dat wij als Nederlanders graag zaken doen met onze oosterburen. Vaak denken Nederlanders dat ze wel een aardig woordje Duits spreken en anders gemakkelijk op Engels kunnen overgaan. In de praktijk valt dat echter vaak tegen. Door een goede beheersing van het Duits maak je niet alleen een veel betere eerste indruk (essentieel voor een onbekend buitenlands bedrijf), maar voorkom je communicatieproblemen.

Ik sprak met één van mijn klanten, die een cursus Zakelijk Duits bij mij volgde en vroeg naar haar ervaringen.

Lees verder

Duits leren schrijven via videobellen

Mevrouw de Rudder: Een cursus beter Duits leren schrijven via videoconferencing

Op de fiets- en wandelbeurs ontmoette ik Mevrouw de Rudder. Ik vroeg of zij Duits wilde leren. Wat bleek? Zij en haar man bestieren een hotel in het Sauerland. Mevrouw de Rudder wilde correct zakelijk Duits leren schrijven. In het Sauerland kon zij geen geschikte leraar Duits vinden. Men gaf haar te kennen dat haar niveau te hoog was voor de groepen waar Duits werd geleerd. Ik bood haar een cursus beter Duits leren schrijven via videoconferencing aan.

Lees verder

Duits voor webshopmedewerkers en customer service

Koeka: Een cursus Zakelijk Duits voor de Customer Service

Het baby- en kindermerk Koeka heeft o.m. in Duitsland een webshop. Dagelijks bellen Duitse klanten bij het bedrijf in Bussum om producten te bestellen, om vragen te stellen of om te reclameren. Koeka vroeg een cursus Zakelijk Duits voor zijn Customer Service medewerkers.

Lees verder

Cursus Voorbereiding op het taalcertificaat Duits

Madeleine Tjon-a-Loi: Een cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2

In juni kreeg ik een telefoontje van de arts Madeleine Tjon-a-Loi. Mevrouw Tjon-a-Loi vroeg mij om hulp bij de Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2. Zij had eerder een cursus Medisch Duits bij mij gevolgd om in Duitsland als arts te kunnen werken. De voorwaarden om voor Approbation1 in aanmerking te komen, zijn daarna echter gewijzigd.

Lees verder

Duits voor de binnendienst

Vereijken Hooijer: Een cursus Zakelijk Duits voor de binnendienst

Vereijken Hooijer stalinrichtingen verkoopt de inrichting van varkensstallen in binnen- en buitenland. De export, met name naar Duitsland, is de laatste jaren gestegen en zal naar verwachting verder toenemen. Vanwege deze toename heeft Vereijken Hooier een nieuwe binnendienstmedewerker aangenomen, mevrouw Houthuijs. Toen wij kennismaakten, was zij niet in staat zelfstandig Duitse zakenrelaties telefonisch te woord staan of e-mails in het Duits te schrijven. Vereijken Hooijer vroeg een cursus Zakelijk Duits om mevrouw Houthuijs te leren met Duitse klanten en zakenrelaties telefonisch en per e-mail in het Duits te communiceren.

Lees verder

Cursus medisch Duits

Madeleine Tjon-a-Loi: Een cursus Medisch Duits

Mevrouw Tjon-a-Loi werkt als arts in opleiding in Amsterdam. Aangezien in Duitsland veel vraag is naar artsen uit het buitenland, wil zij na haar studie in een ziekenhuis in Duitsland gaan werken. Hiervoor wilde zij medisch Duits leren.

Lees verder


Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2022 Academie aan de Angstel