Een reeks podcasts en video’s om Duits te leren

Bij Academie Aan de Angstel Duits leert u tijdens de lessen zoveel mogelijk de Duitse taal toe te passen/ te gebruiken. Uw lesmateriaal bestaat uit boeken en/of hand-outs. Samen maken en bespreken we de opdrachten, doen we rollenspelen en oefenen we gesprekken of e-mails schrijven.

Los van de lessen en het huiswerk voor de lessen zijn er nog andere mogelijkheden om Duits te leren. Dat kan onafhankelijk van welke cursus dan ook, maar ook eventueel naast een cursus. In deze blog hebben we een aantal podcasts en video’s opgenomen voor degenen die baat hebben bij filmpjes en podcasts. Ze zijn gemaakt zijn om de taal te leren en bevorderen en ondersteunen het leerproces. Leert u niet graag uit boeken, bent u niet zo’n lezer? Dan zijn dit gouden tips voor u.

bijlesduits.org

Op dit kanaal krijgt u stap voor stap in het Nederlands de Duitse grammatica uitgelegd.

Deutsch lernen im Schlaf – Leer al slapende Duits

Door herhaaldelijk naar deze vrij lange podcasts te luisteren, leert u al slapende Duits. Het doel van de makers is niet dat u de hele tijd geconcentreerd luistert, maar onbewust de taal leert.

Das sagt man so auf Deutsch

Ook in het Duits gebruikt men spreekwoorden en gezegden. "Das sagt man so!" presenteert veelgebruikte Duitse idiomen en spreekwoorden en verklaart de context waarin ze worden gebruikt. Via interactieve oefeningen kunt u testen of u alles goed begrepen hebt.

DW Top-Thema mit Vokabeln

Met de video’s op deze website krijgt u nieuws uit de hele wereld en tegelijkertijd kunt u uw woordenschat uitbreiden. Twee keer per week worden begrijpelijke berichten met woordenschatinformatie en vragen over de tekst aangeboden. U kunt ook een vertraagde audio downloaden voor elk Top Topic.

Easy German

De makers van deze video’s en podcasts gaan met hun camera en microfoon de straat op en interviewen mensen. Met deze podcasts leert u de Duitse taal en Duitsland kennen. De video’s zijn ondertiteld. U kunt kiezen uit Duits en Engels.

Extr@ auf Deutsch – een soap met Duitse ondertitels. De lengte van de afleveringen is korter dan 10 minuten. Ideaal om even tussendoor te bekijken.

Hallo Deutschschule.ch  Leer Duits met dialogen – tekenfilms met ondertiteling op elk niveau om naar te luisteren en om na te praten. Met name voor beginners is het napraten een handige manier om Duits te leren.

De video’s volgen inhoudelijk en wat betreft de opbouw de gangbare leermethodes van A1 tot C1-niveau.

Nicos Weg

Een online cursus Duits voor beginners met grammatica en onderwerpen in 228 korte filmpjes over een jonge Spanjaard die in Duitsland terechtkomt. Erbij horen interactieve oefeningen over de afleveringen.

Pur +

Sinds 1995 belicht het ZDF-kennismagazine ’PUR+’ in honderden reportages, experimenten en achtergrondinformatie veel onderwerpen − alledaags, historisch of wetenschappelijk. Uitgewerkte experimenten en adembenemende zelfexperimenten zijn het handelsmerk van dit programma.

Die Sendung mit der Maus

’Die Sendung mit der Maus’ is een van de meest succesvolle kinderprogramma's op de Duitse televisie. De kern van het programma vormen de zogenaamde lach- en weetjesverhalen, die naast korte cartoons ook een kennisfilm bevatten, bijvoorbeeld over de productie of werking van een alledaags voorwerp.

ZDF - logo

Kinderjournaals − deze zijn cult in Duitsland − zijn goed geschikt om Duits te leren, omdat de woordenschat niet te moeilijk is. Omdat de woordenschat niet al te moeilijk is, is deze podcast ook te gebruiken voor gevorderde leerlingen, ook weer voor het leren van een vreemde taal.

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogs?

Ontvang om de maand leuke tips over o.a. de Duitse taal of omgangsvormen in Duitsland.

Inschrijven nieuwsbrief 4

 

 


Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2018 Academie aan de Angstel