Lezen in het Duits: het hoeft geen boek te zijn

Tips lezen in het Duits

Wist u dat u door in het Duits te lezen uw vocabulaire en grammaticale vaardigheden snel kunt verbeteren? Heeft u tijd noch zin om een boek te lezen? Dan zijn websiteteksten in het Duits bijvoorbeeld heel geschikt om uw taal gaandeweg te verbeteren. Nog een bijkomend voordeel: tijdens lezen op het web kunt u gemakkelijk de voor u onbekende woorden in een online woordenboek opzoeken. Ik wil u graag een Duitse website voorstellen waar ik blij van word.

Goed nieuws: het beste van de crisis maken

Wie is er niet toe aan goed nieuws? Ik zeker, daarom was ik blij verrast toen ik op het internet de Duitse website Beyond crisis tegenkwam.

Beyond crisis − nieuwe impulsen voor de samenleving

Beyond crisis is een platvorm voor duurzame en crisisbestendige projecten die tijdens de coronaperiode zijn ontstaan of tot bloei zijn gekomen. Sinds begin april hebben (startende) ondernemers in Duitsland de kans om hun ideeën via dit platform te presenteren aan een breed publiek. Op die manier kunnen ondernemers partners vinden met wie ze projecten landelijk kunnen realiseren. De ideeën die op Beyond crisis worden gepromoot, geven nieuwe impulsen voor de toekomstige samenleving en arbeidswereld of gewoon hoop en ze bieden hulp in het dagelijks leven in tijden van corona.

Ideeën en initiatieven

Op Beyond crisis zijn tal van ideeën, sociale projecten en initiatieven te vinden. Hier een paar voorbeelden:

  • Pflegesterne.de: een platvorm voor de snelle en gemakkelijke bemiddeling van oud-zorgmedewerkers naar ziekenhuizen en zorginstellingen in tijden van corona.
  • Caravanya: een app met de beste plekken om in Duitsland te kamperen en wild te kamperen. Het is zelfs mogelijk om plekken aan de app toe te voegen.
  • hey – Das Spendierbrett: één kopje koffie halen, twee betalen. Op een houten trakteerplankje (Spendierbrett) kan men het extra bonnetje ophangen voor een kopje koffie. De tegoedbon is een traktatie voor iemand die zich het kopje koffie niet kan veroorloven.
  • Berlin a-live: een centraal punt waar alle livestreams verzameld worden – of het nou vanuit een woonkamer of vanuit een concertgebouw is.

‘Deutschland – Land der Ideen’

Beyond crisis is een initiatief van onder meer het in 2005 ontstaande ‘Deutschland – Land der Ideen’. En ‘Deutschland – Land der Ideen’ is een samenwerkingsverband van de Bondsregering Duitsland en de industrievereniging BDI.

Zakelijk Duits

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwe businessideeën in Duitsland? Wilt u meer daarover lezen in het Duits? Dan biedt de website Beyond crisis een interessante verzameling van ideeën en inspiratie. Door websiteteksten in het Duits te lezen, kunt u uw (zakelijke) vocabulaire en grammaticale vaardigheden snel verbeteren.

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogs?

Ontvang om de maand leuke tips over o.a. de Duitse taal of omgangsvormen in Duitsland.

Inschrijven nieuwsbrief 4

Bron: https://beyond-crisis.de/

Foto door Ketut Subiyanto via Pexels

 

Dorothee LeeseGeschreven door Dorothee Leese

Dorothee Leese is geboren en getogen in het Ruhrgebied. Zij studeerde Engelse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis in Bochum en leeft en werkt al vele jaren in Nederland.


Over ons

Zakelijk Duits leren aan professionals, daar draait het bij ons om. Academie Aan de Angstel is een taalinstituut waarin wij trainingen, cursussen en workshops Duits aanbieden. Met veel plezier leren we professionals, die actief zijn in een Duitstalig land, effectief communiceren in de Duitse taal.

De trainers zijn uitsluitend native speakers en hebben jarenlang ervaring met lesgeven.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u iedere maand leuke tips over Duitse taal ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons

Academie Aan de Angstel voor moeiteloos en correct communiceren in zakelijk Duits!

Copyright © 2022 Academie aan de Angstel