Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Berichten van je trainer Duits 1-23: Een accountmanager en een salesmanager van een productiebedrijf uit Hardenberg kiezen voor hybride leren | Einde Gesprächsrunde | Twitter adé | Duitse tip

Berichten van je trainer Duits 1-23: Een accountmanager en een salesmanager van een productiebedrijf uit Hardenberg kiezen voor hybride leren | Einde Gesprächsrunde | Twitter adé | Duitse tip

logo_nieuw.png


De eerste nieuwsbrief van 2023. Het jaar is voorspoedig begonnen. Ook veranderen een aantal zaken.

We zeggen adieu Gesprächsrunde en adieu Twitter.

Nieuw zijn de conversatielessen en de titel van onze nieuwsbrief. 

De Tip voor de Duitse taal hebben we behouden. 

 

Je opmerkingen, vragen of suggesties zijn welkom. 


Soepel gesprekken voeren in het Duits? 

‍Een accountmanager en een salesmanager van een productiebedrijf uit Hardenberg kiezen voor hybride leren

Een productiebedrijf uit Hardenberg neemt contact met ons op. Twee medewerkers willen hun Duitse taal verbeteren. Een van ons gaat naar Profextru B.V.  in Hardenberg voor een intakegesprek. Het bedrijf heeft ongeveer 50 medewerkers en voor twee van hen neemt het bedrijf een cursus van 30 uur bij ons af. De afstand Abcoude-Hardenberg is 151 kilometer, daarom kiezen wij voor hybride leren. Dat is een mix van online lessen en lessen op locatie. Online leren is heel geschikt om e-mails te schrijven en telefoongesprekken te voeren, omdat je dan al achter je scherm zit. 

 

De accountmanager wil leren om makkelijker informele gesprekken te voeren met klanten. Hij wil vrijuit Duits kunnen spreken. Dat betekent dat wij niet met oefeningetjes komen, maar dat we het gewoon doen. De salesmanager heeft een hoog niveau Duits (C1) en zij heeft als leerdoel technische gesprekken te kunnen voeren met klanten, bijvoorbeeld over Spundwände, kunststof beschoeiingen. 


Adieu Gesprächsrunde – Willkommen Konversationskurs

Na 26 Gesprächsrunden nemen we hier afscheid van. Het begon in april 2020 tijdens de eerste lockdown. Omdat we bij Academie Aan de Angstel online lesgeven gewend waren, wilden we op deze manier mensen de gelegenheid te geven hun spreekvaardigheid Duits te verbeteren terwijl ze thuis zaten. De Gesprächsrunden vonden onregelmatig eens in de 6 á 8 weken plaats. 

 

Nu merken we dat klanten niet alleen lessen willen waarin ze alle mogelijke aspecten van de Duitse taal leren, maar ook vaker Duits willen spreken. Daarom willen we via videobellen conversatiecursussen aanbieden voor kleine groepen waarin we 5 of 10 weken achter elkaar een uur Duits met elkaar spreken. 

 

Heb je interesse in conversatielessen in een kleine groep via Zoom of Teams? Wil je je spreekvaardigheid in een ongedwongen sfeer verbeteren vanaf de bank, je vakantiebestemming of vanaf kantoor?

Beantwoord dan een paar vragen. Daarmee help je ons dit aanbod optimaal te ontwerpen.  


Twitter adieu

Toen ik met Academie Aan de Angstel begon, heb ik op Facebook en Twitter accounts aangemaakt. Een aantal jaar geleden was er zoveel te doen over Facebook dat ik besloot om mijn account en onze bedrijfspagina op non-actief te zetten.

Eind 2022 was het de beurt aan Twitter. Na ruim 11 jaar heb ik besloten van Twitter afscheid te nemen. Met name de eerste jaren was ik er actief. Ik heb er toen veel leuke contacten en waardevolle informatie gevonden. Gaandeweg was ik de afgelopen jaren steeds minder met Twitter bezig. In combinatie met de actuele ontwikkelingen rondom de leiding heb ik besloten er een streep onder te zetten en me zakelijk uitsluitend op mijn favoriete netwerk LinkedIn te richten. 

Lijkt het je leuk om te connecten op LinkedIn? Zo blijven we op de hoogte van elkaars ontwikkelingen. 


    Tip voor de Duitse taal    

Twee concullega’s zijn vorig jaar met een eigen podcast begonnen: Das Sprachbüro.

Deze podcastserie ‘Das Sprachbüro - zakelijk Duits, woordenschat cultuur en meer’ is bedoeld voor iedereen, die zakelijk Duits wil leren of zijn of haar kennis ervan wil verbeteren.Zegt het voort

Wil je ons helpen met het verspreiden van deze nieuwsbrief in je eigen netwerk?

Ken je iemand die in Duitsland zaken doet of dit van plan is te doen? Iemand die in Duitsland gaat wonen of werken, op een beurs staat, een webshop heeft, naar congressen gaat of regelmatig in Duitsland is?


Deel dan onze nieuwsbrief met die persoon. 

 

Bij voorbaat hartelijk dank! 

 

weiterleiten.png

Wil je

• meer leads in Duitsland genereren,

• groeien door meer omzet op de Duitse markt te halen,

• dezelfde taal spreken als uw zakenpartners, collega's of patiënten,

• in korte tijd ontspannen Duits praten en/of correcte e-mails schrijven,

• een internationaal erkend certificaat Duits halen?

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 


Anne_Kewitsch_Nieuwsbrief_2.jpg

logo_nieuw.png


Verantwoordelijk voor de inhoud: Academie Aan de Angstel | Anne Kewitsch

tel. 0031 (0) 85 0606 054 | e-mail info@academie-aan-de-angstel.nl

Voor informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken verwijzen wij naar ons privacy statementWilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Schrijft u dan hier uit

Lid_vd_DNHK.jpg