Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Newsletter 5-22: Duitse zakelijke events en meetings | Een verpleegkundige vertelt over haar nieuwe uitdaging in Zwitserland | Gesprächsrunde 15-11-22 | Duitse tip

Newsletter 5-22: Duitse zakelijke events en meetings | Een verpleegkundige vertelt over haar nieuwe uitdaging in Zwitserland | Gesprächsrunde 15-11-22 | Duitse tip

logo_nieuw.png


‍HERFST - HERBST

‍ ‍ ‍  

De herfst toont zijn mooie kleuren. Net zo kleurrijk is onze newsletter.

Wat doe je zoal in de herfst? Daarover gaat onze volgende Gesprächsrunde. Lees verder beneden meer daarover. 


Duitse zakelijke events en meetings

In de eerste helft van oktober was Anne op de Duitslanddag, een soort beurs of congres voor Nederlandse bedrijven, die zaken doen met Duitsland. Naar aanleiding van haar bezoek schreef ze een blog over de woordenschat rondom het thema zakelijke events en meetings.

 

‍Met deze blog leert u uw woordenschat rondom het thema ‘Veranstaltungen’ en ‘Treffen’ te vergroten


‍Even voorstellen

 

Ik ben Veerle, verpleegkundige. Sinds dit voorjaar woon en werk ik in als palliatief verpleegkundige in een Kantonspitaal in Sankt Gallen in Zwitserland. Daarvoor heb ik als oncologieverpleegkundige op de afdeling longgeneeskunde in het OLVG in Amsterdam gewerkt.

 


‍Uitnodiging gratis Gesprächsrunde live online via Zoom | Het thema: Herfst

 

 

Wat is er in de herfst anders dan in andere jaargetijden? Zijn er in de herfst bijzondere evenementen? Vinden op het werk bepaalde dingen plaats, zoals  functioneringsgesprekken? Ontwikkel je een andere manier van naar buiten gaan of ga je met name binnen activiteiten ontplooien? 

 

Neem deel aan onze gratis Gesprächsrunde, praat met anderen Duits, houd je Duitse spreekvaardigheden actief en vergroot je woordenschat.

 

PRAKTISCH

Datum: 15-11-2022 

Tijd: 19:45 – 20:45 uur

 

Locatie: Live online via Zoom 


DUITSE TIP  

Die Kaiserin

Deze nieuwe serie op Netflix is nu al een succes. Meerdere relaties hebben de serie gezien of hebben het op hun kijklijst gezet.

 

Als de rebelse Elisabeth verliefd is op keizer Frans en zijn onverwachte bruid wordt, komt zij terecht in een wereld van intriges en spanningen aan het Weense hof.


‍In de laatste nieuwsbrief van Duitslandweb staan twee bevlogen stukken van Marlijn Schoonenboom en Inge Jooris over de Duitse taal en een artikel over Bielefeld, de stad die niet bestaat. 

 


Zegt het voort

Wil je ons helpen met het verspreiden van deze nieuwsbrief in je eigen netwerk?

Ken je iemand die in Duitsland zaken doet of dit van plan is te doen? Iemand die in Duitsland gaat wonen of werken, op een beurs staat, een webshop heeft, naar congressen gaat of regelmatig in Duitsland is?


Deel dan onze nieuwsbrief met die persoon. 

 

Bij voorbaat hartelijk dank! 

 

weiterleiten.png

Wil je

• meer leads in Duitsland genereren,

• groeien door meer omzet op de Duitse markt te halen,

• dezelfde taal spreken als uw zakenpartners, collega's of patiënten,

• in korte tijd ontspannen Duits praten en/of correcte e-mails schrijven,

• een internationaal erkend certificaat Duits halen?

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 


Anne_Kewitsch_Nieuwsbrief_2.jpg

logo_nieuw.png


Verantwoordelijk voor de inhoud: Academie Aan de Angstel | Anne Kewitsch

tel. 0031 (0) 85 0606 054 | e-mail info@academie-aan-de-angstel.nl

Voor informatie over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken verwijzen wij naar ons privacy statementWilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Schrijft u dan hier uit

Lid_vd_DNHK.jpg