aanpak zakelijk Duits leren

Duits leren in de praktijk

Een cursus Zakelijk Duits voor de binnendienst in de praktijk

Vereijken Hooijer stalinrichtingen verkoopt de inrichting van varkensstallen in binnen- en buitenland. De export, met name naar Duitsland, is de laatste jaren gestegen en zal naar verwachting verder toenemen. Vanwege deze toename heeft Vereijken Hooier een nieuwe binnendienstmedewerker aangenomen, mevrouw Houthuijs. Toen wij kennismaakten, was zij niet in staat zelfstandig Duitse zakenrelaties telefonisch te woord staan of e-mails in het Duits te schrijven. Vereijken Hooijer vroeg een cursus Zakelijk Duits om mevrouw Houthuijs te leren met Duitse klanten en zakenrelaties telefonisch en per e-mail in het Duits te communiceren.

Lees meer

Een examentraining Duits B2 in de praktijk

Van L. Beer, Assistenzärztin Pädiatrie (AIOS)

Nadat ik de mogelijkheid had gekregen om in een klein Duits Ziekenhuis te mogen werken, liep ik tegen de drempel op van de B2 Taaltoets in Duitsland. Aangezien ik tot 4 Gymnasium Duitse les heb gekregen, het vak daarna met liefde heb laten vallen en vervolgens mijn Geneeskunde Opleiding in Nijmegen (met 80% Engelstalige boeken) heb gevolgd, kunt u zich voorstellen dat mijn kennis betreft de Duitse Taal wat te wensen overhield.

Lees meer

De cursus Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2 in de praktijk

In juni kreeg ik een telefoontje van de arts Madeleine Tjon-a-Loi. Mevrouw Tjon-a-Loi vroeg mij om hulp bij de Voorbereiding op het Goethe-Zertifikat Duits B2. Zij had eerder een cursus Medisch Duits bij mij gevolgd om in Duitsland als arts te kunnen werken. De voorwaarden om voor Approbation1 in aanmerking te komen, zijn daarna echter gewijzigd. 

Lees meer

Een cursus Medisch Duits in de praktijk

Mevrouw Tjon-a-Loi werkt als arts in opleiding in Amsterdam. Aangezien in Duitsland veel vraag is naar artsen uit het buitenland, wil zij na haar studie in een ziekenhuis in Duitsland gaan werken. Hiervoor wilde zij medisch Duits leren.  

Lees meer

Een cursus Zakelijk Duits voor Customer Service in de praktijk

Het baby- en kindermerk Koeka heeft o.m. in Duitsland een webshop. Dagelijks bellen Duitse klanten bij het bedrijf in Bussum om producten te bestellen, om vragen te stellen of om te reclameren. Koeka vroeg een cursus Zakelijk Duits voor zijn Customer Service medewerkers.

Lees meer

  • 1
  • 2

Zakelijk Duits leren bij Academie Aan de Angstel

Lees hier wat  klanten  over Academie Aan de Angstel vertellen of hoe de trainingen eruit zien. 

Inschrijven nieuwsbrief Academie Aan de Angstel

 

Lid vd DNHK

 

 

Reacties AAdA 4