Wanneer mag je 'du' zeggen in Duitsland

Duitse les

Aan het begin van een cursus Zakelijk Duits komt de manier waarop cursisten mij en elkaar aanspreken altijd aan de orde. Wij bespreken wat men in Duitsland in een soortgelijke situatie tegen elkaar zegt. Opdat het niet bij theorie blijft, handhaven wij tijdens de cursus in principe de Duitse etiquette. Wij spreken Duits én wij passen de Duitse zakelijke omgangsvormen toe. Dat wil zeggen dat wij elkaar 'siezen' ('u' zeggen) totdat ik het 'du' aanbied.

Uw elevator-pitch in zakelijk Duits

Uw elevator-pitch in zakelijk Duits

Weet u wat een zogenaamde ‘Fahrstuhlrede’ is of een ‘Aufzugspräsentation’?

Een ‘Fahrstuhl’ en een ‘Aufzug’ zijn hetzelfde, namelijk een lift. Een elevator-pitch is een ‘Lift-toespraak’, met andere woorden, een korte toespraak of presentatie.

Welke Duitse kranten u online kunt lezen

Duitse kranten online

Een schat aan informatie over politiek, economie, cultuur en nog veel meer 

Bij ons thuis is de papieren krant op zijn retour. Met uitzondering van de regionale weekkranten die door een krantenjongen worden bezorgd, lezen wij het nieuws vooral op onze tablets. Wij hebben abonnementen op diverse kranten die niet alleen op papier maar ook via een app worden aangeboden.

Behoort u ook tot de groep krantenlezers die het NRC, de Volkskrant, de Correspondent, Trouw of het Financieel Dagblad digitaal leest?

Heeft u Duitstalige collega’s of zakenrelaties waarmee u in het Duits over politiek, cultuur of over economische onderwerpen spreekt? Lees dan Duitse kranten. Onderstaande Duitse kranten, ingedeeld per rubriek, kunt u online lezen via uw tablet, smartphone, pc of laptop.

Zakelijk Duits leren bij Academie Aan de Angstel

Lees hier wat  klanten  over Academie Aan de Angstel vertellen of hoe de trainingen eruit zien. 

Inschrijven nieuwsbrief Academie Aan de Angstel

 

Lid vd DNHK

 

 

Enquête AAdA